BIZIT plus

Stiže nam Google Duet AI za Workspace

Google sada počinje da uvodi Duet AI onima koji plaćaju verzije Docs, Gmail, Sheets i drugih aplikacija koje su usmerene na profesionalnu upotrebu. Virtuelni pomoćnik takođe ulazi u Google Meet i Google Chat.

PCPress.rs Image

Duet AI znatno olakšava korišćenje Google dodataka

Postoji besplatna probna verzija Duet AI za Google Workspace. Međutim, da bi nakon toga koristile virtuelnog pomoćnika u aplikacijama zasnovanim na cloud-u, velike organizacije će morati da plate 30 dolara mesečno po korisniku. Microsoft naplaćuje isto za 365 AI Copilot u Office aplikacijama. Duet AI cene za manje organizacije još uvek nisu finalizovane.

Duet AI ima mnogo alata u svom pojasu koji su dizajnirani da vam olakšaju posao. Možete ga koristiti za generisanje cele radne verzije e-mailova u Gmail-u. Može da pregleda e-mail i niz dokumenata i tabela kako bi napravio rezime nedavnih radnih aktivnosti. Asistent tada može da napravi prezentaciju za vas na osnovu svojih nalaza.

Virtuelni pomoćnik će moći da vam pomogne i na drugim frontovima, uključujući Google Meet i Chat. Ima nešto drugačije funkcije u Meet-u, jer vam može pomoći da izgledate i zvučite najbolje sa studijskim izgledom, studijskim osvetljenjem i studijskim zvukom. Duet AI može da koristi detekciju lica i dinamičke pločice da bi svima u prostoriji za sastanke dao sopstvenu video pločicu, možda sa idejom da se svi učesnici osećaju angažovanije i povezanije.

Duet AI funkcije vođenja beleški takođe bi se trebale pokazati korisnim. Funkcija „Vodi beleške za mene“ će podstaći pomoćnika da zapiše akcije i snimi video isečke, a zatim pošalje rezime učesnicima nakon toga. Ako ne možete da se pridružite sastanku odmah na početku, Duet AI može da vas uhvati u vezi sa onim što ste propustili sa rezimeom u toku.

Povrh svega toga, kompanija takođe ubacuje Duet AI u Google ćaskanje. Google pokušava da učini aplikaciju više konkurentom Slack-u i Microsoft Teams-u, što bi moglo imati mnogo smisla za organizacije koje već plaćaju Workspace za druge aplikacije za produktivnost.

Moći ćete da postavljate pitanja Duet AI o temama diskusije. Pomoćnik će moći da vas obavesti o razgovorima koje ste propustili i da rezimira dokumente koje su drugi podelili. Google je osvežio korisnički interfejs ćaskanja i dodao više prečica i poboljšanu funkciju pretraživanja koja uključuje predložene upite i autodovršavanje. Automatsko ispravljanje bi vam takođe moglo pomoći da izbegnete greške u kucanju u porukama.

Google će sigurno videti Duet AI kao konkurenta ChatGPT-u i Microsoft Copilot-u. Dozvoljava kompanijama trećih strana da koriste osnovnu tehnologiju za druge aplikacije, kao što je nadolazeća aplikacija GE Appliances koja može da generiše recepte na osnovu hrane u frižideru. U međuvremenu, Google će svoj model učenja jezika PaLM 2 učiniti dostupnijim nakon što je do sada omogućio pristup samo odabranim klijentima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: