Stiže novi Google Maps sa nizom AI funkcija

Korisnici će dobiti sveobuhvatne informacije o stanicama za punjenje električnih vozila pre nego što stignu do njih.

PCPress.rs Image

“Immersive View”

Kao i kod svih proizvoda i usluga Google-a u poslednje vreme, AI stiže u Google Maps. Kompanija je najavila niz nadogradnji koristeći tehnologiju mašinskog učenja za ovu popularnu aplikaciju. Nove funkcije uključuju “Immersive View” za planiranje ruta, dublju integraciju Lens-a za lokalnu navigaciju i tačnije informacije u stvarnom vremenu.

U maju na svojoj I/O razvojnoj konferenciji, Google-ovi izvršni direktori su predstavili Immersive View za rute koji pruža vizuelizaciju navigacije duž planirane rute. Bez obzira da li se krećete pešaka, biciklom, koristite javni prevoz ili vozite automobil, ovo vam omogućuje da se pomerate unazad i unapred kroz vizuelne prikaze nivoa ulice. Takođe, dobijate uputstvo korak po korak za put koji treba da pređete. Ova funkcija će biti dostupna na iOS i Android uređajima ove nedelje. Gradovi koji među prvima dobijaju ovu mogućnost su: Amsterdam, Barselona, Dablin, Firenca, Las Vegas, London, Los Anđeles, Majami, Njujork, Pariz, San Francisko, San Hoze, Sijetl, Tokio i Venecija.

Pročitajte i:  Adobe ažurira svoje uslove korišćenja nakon reakcije korisnika

Možete videti rutu kojom se krećete ali ipak ne znači da ćete moći da pročitate znakove duž puta. Google menja svoju postojeću AI Search with Live View funkciju u Maps-u. Sada jednostavno možete da dodirnite Lens ikonu i da pomerate telefon oko sebe. Zatim, sistem će odrediti vašu tačnu lokaciju na nivou ulice. Nakon toga sistem može da vas usmerava ka obližnjim resursima kao što su bankomati, stanice javnog prevoza, restorani, kafići i prodavnice.

Mnogo novina za Google Maps

Zgrade duž vaše rute će biti tačnije prikazane unutar aplikacije. Na taj način bolje ćete se orijentisati u nepoznatim gradovima. Detalji o trakama duž komplikovanih raskrsnica na autoputevima će vam biti jasnije definisani u samoj aplikaciji. Ove nadogradnje će stići korisnicima u dvanaest zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Francusku i Nemačku u narednim mesecima.

Korisnici u SAD-u takođe dobijaju mogućnost da vide bolje oznake za trake za zajednički prevoz (HOV) unutar aplikacije. Evropske korisnike očekuje značajno proširenje Google-ove AI tehnologije za čitanje znakova sa ograničenjem brzine i to u 20 zemalja.

Pročitajte i:  Novi generativni alati za video koje je napravio Adobe su apsolutno zastrašujući

Google Maps pruža podršku i za električna vozila, kao deo šireg ekosistema Android Automotive operativnog sistema. Google Maps aplikacija dobija ažuriranje kao deo novog Places API-a.  Places API je alat koji omogućuje aplikacijama kao što je Google Maps da pristupaju i koriste informacije o različitim lokacijama, objektima i mestima.

Ažuriranje pretrage

Vozači će moći da vide više informacija o obližnjim stanicama za punjenje EV. Takođe, vožači će moći da vide da li priključci odgovaraju njihovom električnom vozilu. Zatim, kapacitet punjenja i informacije o tome da li je priključak nedavno korišćen ili je stanica van funkcije.

Google je naglasio da je ova opcija zaista korisna, jer se oko 25 posto stanica za punjenje električnih vozila obično ne koristi ili su van funkcije. Ovaj podatak pomaže korisnicima da bolje planiraju svoje putovanje i izbegnu potencijalne poteškoće u pronalaženju ispravnih stanica za punjenje.

Stiže novo ažuriranje i za pretragu u Google Maps. U skorijoj budućnosti, korisnici će moći da traže destinacije u blizini koje ispunjavaju specifične i neobične kriterijume, kao što su “kafa sa umetničkim crtežima životinja”. Rezultati ovakvih pretraga biće generisani analizom velike količine fotografija koje su korisnici Google Maps-a podelili u zajednici. Na taj način, aplikacija će vam omogućiti da pretražite mesta koja zadovoljavaju vrlo specifičnim i neobičnim zahtevima, koristeći informacije i fotografije prikupljene od drugih korisnika.

Pročitajte i:  Suosnivač Google DeepMind-a pridružuje se Microsoftu  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,