ePlaneta

Honda Prelude se vraća kao EV koncept

To je ‘uvod za naše buduće modele’, saopštila je kompanija. Honda je vratila svoj kultni Prelude u obliku novog koncepta EV, kupea sa dvoja vrata koji izgleda iznenađujuće spreman za proizvodnju, saopštila je kompanija. Nisu otkriveni nikakvi detalji o pogonskom sistemu, ali Honda je rekla da predstavlja pregled buduće linije električnih vozila kompanije i demonstrira njenu posvećenost performansama fokusiranim na vozača.

PCPress.rs Image

Prezentacija bez mnogo detalja

Koncept Prelude je otkriven na kraju Hondine Tokyo Mobility Show prezentacije bez mnogo detalja, osim izgleda. Podseća na najnoviju Hondu Civic, posebno u prednjem delu. Međutim, manje je ivičast, zadržavajući glatke linije po kojima su bile poznate kasnije verzije originalnog Preludea. Ostali značajni vizuelni znaci uključuju ispupčene blatobrane, obične bočne retrovizore (ne kamere), mali spojler i zatamnjene prozore. Ovo poslednje verovatno znači da koncept još uvek nema razvijen enterijer.

Originalni Prelude stavio je Hondu na mapu za performanse sa pogonom na prednje točkove, slavno zauzevši drugo mesto posle Poršea 944 u borbi za automobile i vozače 1984. godine (dok je pobedio Ferrari 308, Lotus Esprit, dva druga Poršea i Tojotu Supru u toku proizvodnje). Ukinut je 2001. godine, a poslednji američki model je nudio 200 konjskih snaga.

Pročitajte i:  Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i premijerno predstavila BMW CE02

Honda je bila veoma spora, čak i nevoljna, da prigrli električne automobile — iznošenje revolucionarne Honde E na tržište bila je teška bitka. A to vozilo verovatno neće dobiti nastavak, jer je Honda ranije ove godine rekla da će se umesto toga fokusirati na SUV vozila. Međutim, izvršni direktor Toshihiro Mibe je jasno stavio do znanja da koncept Prelude predstavlja put kompanije napred u smislu sportskih električnih vozila.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: