BIZIT plus

Stiže Space Invaders film

Warner Bros. je pre nekoliko godina kupio prava za snimanje filma po motivima kultne stare igre „Space Invaders“. Ideja je neko vreme bila zaključana u fioci, ali izgleda da je došlo vreme da se ekranizuje. Za sada ne postoji definisan vremenski okvir kada će film biti realizovan, ali nedostatak detalja ukazuje da to neće biti baš skoro.

PCPress.rs Image

Verujemo da će priča koja stoji iza filma biti malo sofisticiranija od same igre (koja se svodila na „tamanjenje“ hordi vanzemaljaca). Najveća bojazan je kako će sve to izgledati, pošto Holivud nema baš najbolju reputaciju kada je ekranizacija video igara u pitanju. Mnogi filmski naslovi zasnovani na video igrama gotovo su nezapaženo prošli kod filmskih gledalaca, a ni kritika ih nije nešto cenila (prosečna ocena ovih filmova je tek nešto preko 5 na IMDB-u).

Takođe, postavlja se opravdano pitanje kome će ovaj film biti namenjen. Gro publike za ovakve filmove su tinejdžeri i deca mlađa od njih, a s obzirom da je Taito objavio originalnu igru Space Invaders još 1978. godine, sumnjamo da će mlađi naraštaji baš biti zainteresovani za njenu ekranizaciju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: