YouTube priprema organičavanje broja videa za korisnike koji koriste blokere reklama

YouTube je započeo testiranje na ograničenom broju korisnika koje prikazuje upozorenje da će ograničiti prikaz video snimka ukoliko se koriste blokeri reklama. Pojedinim korisnicima, koji na ovaj način žele da izbegnu prikaze reklama u YouTube snimcima, počeli su da „iskaču“ prozori sa informacijama da će biti u mogućnosti da prikažu samo tri video snimka.

PCPress.rs Image

U poruci koja se pojavljuje, napominje se da prikaz reklama omogućava da YouTube bude besplatan za gledanje. Takođe, navodi se i da ukoliko ne žele da gledaju reklame, korisnici mogu da se pretplate na YouTube Premium.

Nakon pojavljivanja ove poruke, YouTube korisnici imaju samo dve opcije – da isključe svoj ad blocker i dozvole prikaz reklma, ili da plate YouTube Premium pretplatu. Kompanija je navela da će, u ekstremnim slučajevima, ako korisnici naknadno opet uključe bloker reklama,  možda privremeno blokirati pristup YouTube-u.

Za sada nije poznato koliko je korisnika i u kojim regionima uključeno u ovaj eksperiment. Tek po njegovom završetku znaćemo da li će ova opcija biti uvedena za sve posetioce YouTube sajta, ili će se od nje odustati.

Pročitajte i:  YouTube nastavlja borbu protiv ad-blokera na mobilnim telefonima

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: