Stižu nove funkcije za Windows 11

Dolazi i mnoštvo novih funkcija koje se odnose na IT i bezbednost.

PCPress.rs Image

Nove i poboljšane funkcije za preduzeća

Proći će neko vreme pre nego što dobijemo potpunu sliku o tome kako izgleda sledeća verzija Windows-a, ali to ne sprečava Microsoft da objavi nekoliko ažuriranja za Windows 11 usred ovogodišnje konferencije za programere – Microsoft Build. Kompanija je objavila listu ažuriranih funkcija za operativni sistem. Fokus je na privatnosti, bezbednosti i pristupačnosti. Iako je većina novih alata namenjena preduzećima i IT odeljenjima, postoje neke korisne funkcije koji su možda interesantne za prosečne korisnike.

Za početak, Microsoft navodi da Bluetooth Low Energy Audio stiže na kompatibilne uređaje, počevši od maja 2023.godine bez bezbednosnog pregleda. Kompanija je saopštila da sarađuje sa Intel-om i Samsung-om kako bi po prvi put integrisala audio standard u PC ekosistem. Kompanija posebno navodi Samsung Galaxy Buds 2 Pro kao potencijalno kompatibilan set slušalica.

Kada govorimo o audio sadržaju, korisnici će moći da razumeju više nego pre. Funkcionalnost live titlova za Windows 11 će podržavati 10 novih jezika, uključujući pojednostavljeni i tradicionalni kineski, danski, engleski, francuski, nemački, italijanski, japanski, korejski, portugalski i španski.

Pročitajte i:  WhatsApp uvodi nove funkcije

Većina ažuriranja se fokusira na „nove i poboljšane funkcije za preduzeća“. Međutim, postoji još jedna poslednja stavka na koju korisnici možda treba da obrate pažnju: Ikona za brzi pregled VPN-a. Ova funkcija će biti dostupna u meniju za brza podešavanja. Funkcija omogućuje novu ikonu koja će se prikazivati iznad aktivne mrežne veze na traci zadataka. Na taj način korisnici će moći da provere da li su povezani s određenom VPN uslugom.

Ostale nove funkcije koje će uskoro stići na Windows uključuju veću stranicu vidžeta, funkciju pokretanja operativnog sistema Windows 365 koja automatski prijavljuje korisnike na računare u oblaku, nove kontrole privatnosti za upravljanje podacima senzora prisutnosti, verifikaciju QR koda za štampanje dokumenata, ažuriranja automatskih zakrpa i nove alatke za razmenu poruka za IT timove. Kompletan pregled novih funkcija možete pogledati na Microsoft-om blogu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,