Stižu prve digitalne registarske tablice

Kompanija Reviver Auto predstavila je javnosti prvu u svetu digitalnu registarsku tablicu, koja će početi da se upotrebljava u Kaliforniji tokom 2018. godine. Kako je saopšteno, digitalne tablice će se već ove godine naći na 100.000 automobila.

PCPress.rs Image

rPlate Pro, prva digitalna registarska tablica, predstavlja programabilni monohromatski ekran zaštićen od spoljašnjih uticaja. Zahvaljujući mogućnosti povezivanja sa mrežom, moguće je menjati natpis i po potrebi dodavati informacije. Na automobil se postavlja dosta jednostavno, slično klasičnim tablicama.

Predviđeno je da se obnova registracije može obaviti online, bez potrebe za ikakvom papirologijom i lepljenjem nalepnica. Jedna od funkcija digitalne tablice će biti i ta da će se pri parkiranju na njoj ispisivati do kada je plaćen parking.

Naravno, digitalizacija tablica mogla bi biti ozbiljan uzrok problema. Nama je palo na pamet da će zamena biti dodatni trošak po vozače, koji neće biti toliko jeftin, a ta dosad benigna “čukanja” na parkingu bi mogla da budu ozbiljan udar na džep. Tu je i problem krađe, ali i hakovanja tablica i ispisivanja raznih neprimerenih i netačnih poruka…

Pročitajte i:  Google ne želi da plaća novinare u Kaliforniji

Izvor: B92

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,