Stižu televizori sa veštačkom inteligencijom

LG je spremio novu liniju premijum OLED televizora najnovije generacije kod koje je fokus bio na usavršavanju komponenti koje se nalaze iza ekrana. LG je juče u Srbiji predstavio prvog iz ove nove serije, LG OLED W8 (model 65W8PLA), minimalističkog Picture-on-Wall dizajna debljine svega 2,75 mm, koji poseduje α (Alpha) inteligentni procesor, i 4K Ultra HD (3840 x 2160) rezolucijom.

PCPress.rs Image

Najnoviji α (Alpha) 9 inteligentni procesor kompanije LG pruža realnu sliku sa bogatim bojama, oštrinom i dubinom. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika. Procesor takođe poboljšava prikaz boja uz pomoć naprednih mogućnosti mapiranja koje daju boje koje su daleko bliže originalnom sadržaju. α (Alpha) inteligentni procesor je dizajniran tako da podržava HFR tehnologiju (High Frame Rate) za prikaz glatkih i jasnijih pokretnih slika brzinom od 120 frejmova u sekundi. Dodatno, pojačivač oštrine inteligentnog procesora poboljšava prikaz finih detalja i teksture ističući ivice predmeta na slici. Pojačivač dubine predmeta precizno izdvaja glavni predmet iz slika u pozadini i analizira teksture i ivice, koje se zatim različito obrađuju da bi raspoznavanje bilo jasnije, a ivice oštrije, sve sa ciljem da se pojača dubina opažanja celokupne slike i da se otkriju skriveni detalji. Za zvuk je zadužen Dolby Atmos.

Pročitajte i:  Apple ima velike ambicije u vezi AI

PCPress.rs Image

Modeli uključuju i novu verziju 4.0 LG webOS operativnog sistema, čime je omogućen još jednostavniji pristup HDR sadržaju dostupnom na Amazon i Netflix VoD servisima. LG televizori sa OLED tehnologijom za 2018. godinu poseduju Cinema HDR funkciju, a dodatno, svi modeli imaju podršku za Advanced HDR od Technicolor-a, što je u skladu sa reputacijom kompanije LG da podržava glavne HDR formate, počev od Dolbi Vision-a do HDR10 i HLG-a (hybrid log-gamma). HDR slike se dinamički obrađuju frejm po frejm koristeći zaštićeni LG algoritam, koji omogućava veću kontrolu za uvećanu jasnost slika i efikasnije renderovanje glatkih gradacija. LG televizori se susreću sa veštačkom inteligencijom te ovaj model poseduje AI ThinK, ima ugrađeni Google Assistant, tako da može biti centar pametne kuće i da pomogne u kontroli pametnih uređaja.

Facebook komentari: