Stop za nestašne online učenike!

Zoom je najavio novi režim fokusiranja, za koji kaže da ima za cilj da spreči skretanje pažnje učenika dok su u virtuelnoj učionici.

PCPress.rs Image

Nastavnici mogu da vide učenike, ali učenici ne mogu da vide jedni druge

Istovremeno, ovaj režim omogućava nastavniku da sve drži na oku. Kada se aktivira, fokusni režim će omogućiti da učesnici sastanka neće moći da vide međusobne video zapise ili deljenja ekrana, dok domaćin i dalje može da vidi svačije web kamere. Omogućava neke od kontrola koje se nalaze u režimu vebinara, bez složenosti i nedostatka fleksibilnosti koja dolazi s tim – na primer, nastavnik bi mogao da uključi režim fokusiranja tokom izlaganja, a zatim ga isključi kada dođe vreme za diskusiju na času.

I dok održavanje vebinara košta, čini se da je fokus režim dostupan i za besplatne naloge. Ova karakteristika dolazi kako se nova školska godina približava u mnogim okruzima, a pretnja COVID-19 ostaje ozbiljna. Izgleda da će se virtuelne učionice za neke zadržati, pa je dobro što Zoom dodaje funkcije za poboljšanje učenja na daljinu. Iako će režim fokusa postaviti nastavnikov video zapis ili deljenje ekrana ispred i u centru za učenike, to neće biti jedino na njihovim ekranima. Kao prvo, učesnici će i dalje videti svoj video zapis, kao i sve video zapise ili deljenja ekrana koje domaćin istakne. Takođe će moći da vide imena drugih učesnika.

Pročitajte i:  Pogledi na Excel tabele

Sve u svemu, ova funkcija izgleda kao pristojan način da sprečite učenike da odvlače pažnju jedni drugima tokom časa, a čak bi mogla da se koristi i izvan okruženja za učenje (recimo, tokom prezentacija kompanije, ako su menadžeri zabrinuti zbog toga što zaposleni ne obraćaju pažnju na slajdove). U članku podrške Zoom-ovog režima fokusiranja kaže se da se ova funkcija može omogućiti ili zaključati za naloge, grupe ili pojedinačne korisnike. Nakon što ga uključite za svoj nalog, ovoj funkciji možete pristupiti klikom na dugme More tokom sastanka.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,