QNAP Mikroprinc

Streaming na Roku platformi povećan za skoro 50 procenata

Očekivano je da tokom perioda kada smo primorani da više vremena ostanemo kod kuće, više gledamo streaming sadržaja. Sada smo dobili i zvaničnu potvrdu toga. Naime, Roku je objavio da je u prvom kvartalu ove godine broj streaming sati na njihovoj platformi povećan za 49 procenata (13.2 milijarde časova streamovanog materijala). Takođe, tokom tog perioda ova streaming platforma dobila je i tri miliona novih pretplatnika.

Dalji trend rasta

Ovaj trend očekuje se i tokom drugog kvartala, s obzirom da je najveće povećanje usledilo u martu, kada su se mere (samo)izolacije proširile širom sveta, a izvesno je da će trajati još neko vreme.

Interesantno je da Roku nije profitirao od ovakvog razvoja događaja. Šta više, procenjuje se da je u tom periodu ova platforma bila u gubitku oko 60 miliona dolara. Razlog je što je u tom periodu znatno smanjen broj prodatih plejera, kao i zarada od reklama. Iako ovi podaci ne mogu da se generalizuju na ostale platforme, dobili smo bar uvid u to kako streaming tržište reaguje na COVID-19 pandemiju.

Pročitajte i:  Doba pandemije: Ruski hakeri i dalje napadaju proizvođače vakcina

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,