Stručni skup RNIDS-a u Kragujevcu: Kako registrovati žig i domen?

Kragujevačko izdanje okruglog stola „Sistem naziva internet domena u Srbiji: registracija i rešavanje sporova sa nosiocima žigova“ održaće se sutra, 7. maja, u svečanoj sali (A-1) Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

PCPress.rs Image

Predavanja će obrađivati teme oznaka koje se štite žigom, registracije domena i žiga, rešavanja sporova između registranata domena i nosilaca žiga, ali i da se informišu o uticaju novih regulativa o zaštiti podataka o ličnosti na pravila registracije naziva domena.

Na skupu će govoriti prof. dr Dušan Popović, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsednik Komisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva nacionalnih internet domena Srbije, koji će objasniti kako se registruje žig u poređenju sa načinom registracije domena. Prof. Popović objasniće kako se rešavaju sporovi između nosilaca žigova i registranata naziva domena. Izlaganje će obuhvatiti i najznačajnije primere iz domaće prakse koji se odnose na rešavanje sporova povodom registracije naziva .СРБ i .RS domena.

Posebnu pažnju zaštiti žiga posvetiće u svom predavanju prof. dr Sanja Radovanović, arbitar Komisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva nacionalnih internet domena Srbije. Ona će govoriti o oznakama koje se štite žigom, a pojasniće i uslove i procedure za njihovu registraciju.

Pročitajte i:  RNIDS poklanja Neo Geo RNIDS i još 50 fontova srpske ćirilice

Fokus predavanja Dejana Đukića, rukovodioca Sektora za opšte i pravne poslove RNIDS-a, biće na pravnom okviru za registraciju .RS i .СРБ domena, a pozabaviće se i pitanjem pravnog položaja registranata naziva domena. Deo izlaganja biće posvećen novinama u oblasti zaštite podataka o ličnosti i njihovom uticaju na pravila i politike registracije domena.

Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju putem mejla: intsvojina@rnids.rs.

Okrugli sto „Sistem naziva internet domena u Srbiji: registracija i rešavanje sporova sa nosiocima žigova“ RNIDS organizuje u saradnji sa pravnim fakultetima širom zemlje sa ciljem da ovu specifičnu pravnu tematiku približi studentima, a stručnoj javnosti ponudi jezgrovit i aktuelan uvid u tekuću praksu i procedure.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,