Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu dobili specijalizovanu opremu za Motion Capture tehnologije

Pilot superklaster Creative Tech Serbia, formiran u okviru projekta Srbija Inovira, koji uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) sprovodi ICT Hub iz Beograda, poklonio je Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu specijalizovanu opremu za rad u Motion Capture tehnologijama.

PCPress.rs Image

Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu imaće priliku da se upoznaju sa najnovijom tehnologijom u ovom polju, što će im omogućiti da se bolje pripreme za tržište rada i da kreiraju realistične animacije koje će biti konkurentne na globalnom tržištu.

Fakultetu su poklonjeni pametno odelo i rukavice brenda Rokoko, specijalizovanog za proizvodnju Motion Capture opreme, koja omogućava digitalno beleženje i snimanje kretanja ljudskog tela radi kreiranja realističnih animacija. Pored industrije video igara, MoCap tehnologije imaju široku upotrebu i u video produkciji, medicini i biomehanici, za proučavanje kretanja ljudskog tela i analizu pokreta kod osoba koje imaju probleme sa kretanjem.

Kroz korišćenje ove opreme, studenti će biti u mogućnosti da kreiraju realistične animacije likova, koje će biti od koristi u različitim oblastima, uključujući gejming, medicinu, biomehaniku i druge. Ova oprema će im pomoći da razviju veštine u kreiranju digitalnih animacija, koje će moći da primene u svojim budućim projektima.

Projekat Srbija Inovira i Srpska asocijacija video igara kao vodeća organizacija pilot superklastera Creative Tech Serbia, nastaviće kroz ovakve aktivnosti da podržavaju razvoj oblasti gejminga i virtuelne realnosti u Srbiji, kao i da pružaju podršku obrazovanju i usavršavanju studenata Elektronskog fakulteta u Nišu.

Za dodatne informacije o pilot superklasteru Creative Tech Serbia, posetite sajt https://srbijainovira.rs/pilot-superklasteri/gejming-vr.

Facebook komentari:
SBB