Otkazan sajam video igara E3 2023

ESA je potvrdila da se ove godine neće održati ni online ni fizički događaj.

PCPress.rs Image

Događaj je trebalo da se održi od 13. do 16. juna u Los Anđelesu

Microsoft, Nintendo, Ubisoft i druge velike i značajne kompanije za industriju igara ranije su potvrdile da neće prisustvovati na sajmu E3 2023.godine. Sada je objavljeno da se događaj uopšte neće održati.

Prema izveštajima, ESA je počela  da obaveštava članove da, iako sajam „ostaje voljen događaj i brend“, planovi za E3 2023 godine „jednostavno nisu prikupili stalno interesovanje. Zbog toga sajam ne može da se održi na način koji bi prikazao celu njegovu veličinu , snagu i uticaj za industriju igara.”

ESA je takođe potvrdila otkazivanje sajma na Twitter-u i navela izjavu globalnog potpredsednika za igre kompanije ReedPop, Kyle-a Marsden-Kish-a:

“Ovo je bila teška odluka zbog svih napora koje smo mi i naši partneri uložili da se ovaj događaj održi. Međutim, morali smo da uradimo ono što je ispravno za industriju i ono što je ispravno za E3. Cenimo i razumemo da neke kompanije nisu bile spremne i da su izazovi u vezi sa resursima učinili da njihovo prisustvo na E3 ovog leta bude prepreka koju nisu mogli da prevaziđu. Žao nam je zbog onih koji su se posvetili E3 događaju ove godine. Ne možemo da na pravi način prikazemo njihove rezultate koje zaslužuju.”

Predsednik i izvršni direktor ESA Stanley Pierre-Louis je zatim obrazložio razloge otkazivanja. On je objasnio da je pandemija korona virusa promenila „vremenski okvir za razvoj igara“ za nekoliko kompanija u industriji igara. Takođe, promeniće se marketinški planovi kompanija, kao i spremnost brendova da eksperimentišu sa više digitalnih događaja, za razliku od ličnih događaja.

Kompanije organizuju sopstvene događaje

Što se tiče toga da li će se u budućnosti održati još neki E3 događaj, predsednik ESA nije bio spreman da odgovori. „Posvećeni smo obezbeđivanju industrijske platforme za marketing i okupljanje. Međutim, želimo da budemo sigurni i da pronađemo pravi balans koji zadovoljava potrebe industrije“. „E3 će ponoviti kada se osigura da ispunjava potrebe kompanija koje žele da se plasiraju na ovu globalnu platformu. To znači da će ponavljati kako i kda ljudi budu sarađivali. Želimo da zadovoljimo potrebe kompanija koje ovo vide kao važnu platformu i tako će se vremenom razvijati.”

Događaj je trebalo da se održi od 13. do 16. juna u Los Anđelesu. To je trebao da bude prvi E3 događaj koji bi se održao fižički od 2019. godine.

Iako je događaj otkazan, u junu će verovatno biti još dosta vesti o video igricama. Ubisoft je ranije najavio da će organizovati sopstveni događaj otprilike u isto vreme. Nintendo i PlayStation pokreću svoje digitalne događaje i to u junu. Microsoft je ranije već otkazao direktno fižičko prisustvo na E3 događaju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,