BIZIT plus

Sudbina Cybertruck vozila ponovo neizvesna

Tesla Cybertruck se najavljuje već neko vreme, a vozilo koje izgleda kao da je proizvedeno u dalekoj budućnosti, privlači pažnju iz različitih razloga. Početak proizvodnje je bio najavljen za 2022, ali se to izgleda promenilo.

cybertruck

Na hiljade potencijalnih kupaca je već krajem 2019. godine naručilo novo vozilo, a tada se govorilo da će se s proizvodnjom početi krajem 2021. godine. Pandemija je usporila sve grane industrije, pa je sigurno uticala i na proizvodnju kompanije Tesla. Nešto više od dve godine nakon što je vozilo najavljeno, kompanija je sa zvaničnog web sajta uklonila sve najave.

U oktobru 2021. godine su sa sajta uklonjene informacije o cenama, ali je ostala informacija da se s proizvodnjom počinje 2022. godine. Umesto toga sada piše da će korisnici moći da sklope svoje vozilo čim se krene s proizvodnjom, ali se više ne zna kada bi to moglo da se dogodi.

Oni koji su Cybertruck već naručili brinu da bi proizvodnja mogla da se odlaže u nedogled. Na Twitter nalogu Elona Muska nema tvitova koji se bave sudbinom distopijskog kamioneta.

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Izvor: Mashable

Facebook komentari: