Nephodni gedžeti za rad od kuće u 2022. godini

Rad od kuće postao je normalna stvar za milione ljudi širom sveta.

PCPress.rs Image

Povećajte produktivnost radeći od kuće

Međutim, to ne znači da je dovoljno samo uključiti laptop ili desktop kompjuter – ponekad nekoliko vrednih gedžeta može da vam učini rad od kuće mnogo lakšim.

Multi-Port Adapter

Ako treba da povežete više uređaja na laptop ili desktop, bilo da se radi o punjaču, fleš drive-u ili bilo čemu drugom, ograničen broj ugrađenih portova na vašem uređaju ponekad možda neće biti dovoljan. Ovo često može biti slučaj dok radite od kuće, ali postoji rešenje. Adapteri sa više portova su odlični mali uređaji koji vam omogućavaju da povežete nekoliko različitih uređaja na laptop ili desktop odjednom. Postoje različiti adapter hub-ovi sa različitim veličinama i tipovima portova. Neki će vam biti vredniji od drugih, u zavisnosti od toga koje specifične uređaje želite da priključite. Možda će vam trebati samo neki dodatni USB portovi ili portovi za različite kablove, kao što su HDMI i AUX.

Smart Speaker

Tokom proteklih nekoliko godina, pametni zvučnici ili virtual assistant hub-ovi, postali su neverovatno popularni, a za to postoje razlozi – oni mogu učiniti život kod kuće mnogo praktičnijim! Možete zakazati sastanke, kupiti proizvode ili uključiti i isključiti elektroniku (između ostalog) jednostavnim korišćenjem glasovnih komandi. Dok radite od kuće, pouzdan virtuelni asistent može biti od neprocenjive vrednosti, a danas postoji širok spektar. Verovatno ste čuli za Amazonov Echo, jedan od najpopularnijih pametnih zvučnika na svetu, ali ovo je samo jedan od mnogih među kojima možete da birate. Google Home, Apple HomePod i Sonos One su sjajne opcije koje će vam pomoći da ostanete organizovani dok radite od kuće.

Pročitajte i:  EU kažnjava Apple sa 539 miliona dolara kazne

Wireless punjač za telefon

Ne postoji ništa gore od toga da budete zatrpani različitim kablovima kada pokušavate da radite kod kuće. Punjači, slušalice i drugi uređaji, često zahtevaju kablove, a svi oni mogu postati prilično iritantni kada se koriste istovremeno. Uređaj koji često punite je vaš pametni telefon i to može doprineti vašim zahtevima za kablovima dok radite. Dakle, šta je rešenje? Bežični punjač za telefon, naravno! Oni su danas veoma uobičajeni i mogu se kupiti po pristupačnim cenama, u zavisnosti od odabranog brenda ili modela. Mnogi punjači za pametne telefone takođe mogu da napajaju druge uređaje, kao što su pametni satovi, tableti i bežične slušalice.

Bežične slušalice

Svi znamo kako je izvući zamršeni nered od kabla za slušalice iz džepa i čini se da se mogu magično zaplesti za nekoliko minuta. Slušalice sa kablom takođe mogu da se zakače za predmete u kući i ograniče ono što možete fiziči da radite. Dakle, zašto ne isprobati neke zaista bežične slušalice? Njihova popularnost je eksplodirala u poslednjih nekoliko godina, sa više brendova koji su objavili sopstvene linije bežičnih slušalica, kao što su Apple, Samsung i JBL. Možete pronaći neke super pristupačne bežične slušalice ili se odlučiti za vrhunski model ako imate omiljeni brend.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Eksterni hard drive

Ako skladištite veliki broj fajlova i softvera na svom uređaju, vaš raspoloživi prostor za skladištenje može vrlo brzo da se smanji, naročito kada radite od kuće i koristite jedan uređaj za čuvanje profesionalnih i ličnih podataka. Eksterni hard diskovi mogu se pokazati kao neprocenjivi u takvim scenarijima, jer sada nude ogromne količine prostora za skladištenje (ponekad više od vašeg laptopa ili desktop računara). Bez obzira da li tražite samo nekoliko dodatnih GB prostora, ili vam je potrebna velika količina memorije za veće fajlove, postoji eksterna disk jedinica za skoro svaki zahtev danas. Neki veliki brendovi kao što su Samsung i SanDisk nude veliki broj odličnih eksternih diskova.

Tablet ili laptop stand

Ako ste proveli duže vreme za svojim stolom, možda ste primetili da se grčite nad laptopom ili tabletom i imate bol u vratu ili leđima. Ovo je prilično čest problem, ali je teško setiti se da sedite uspravno. Dakle, postolje za tablet ili laptop može biti zgodno u ovoj situaciji. Oni podižu vaš uređaj tako da stoji u visini vaših očiju, podstičući zdravije držanje. Danas na tržištu postoje stotine različitih postolja za laptopove i tablete različitih brendova.

Pročitajte i:  Apple više neće koristiti PWA u EU

Stolica sa lumbarnom podrškom

Još jedan faktor koji utiče na vaše držanje dok radite za stolom je vrsta stolice u kojoj sedite. Bez odgovarajuće vrste oslonca za leđa, možete završiti sa ozbiljnim bolovima. Dakle, važno je osigurati da koristite stolicu sa adekvatnom lumbalnom potporom, ako ćete u doglednoj budućnosti raditi od kuće. Ako ustanovite da vam stolica stvara takve probleme, možda biste želeli da razmislite o kupovini stolice sa ugrađenom lumbalnom potporom.

Bežični miš

Bežični miš može znatno olakšati korišćenje vašeg laptopa ili desktop računara. Bez potrebe za priključenim kablom, možete da promenite lokaciju miša i udaljenost od uređaja bez brige o ograničenjima koja izazivaju kablovi. Neki bežični miševi mogu čak i da se prebacuju između različitih uređaja pritiskom na dugme!

Izvor: Makeuseof

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,