Računari i Galaksija

Superteza: Tajne Windows Media Player-a

PCPress.rs ImageKo to šalje podatke sa vašeg računara, i otkud zna koji ste muzički CD stavili u računar? Koliko je zaštićena vaša privatnost već prvim pokretanjem Windows Media Player-a? Ovaj paranoični uvod samo liči na siže dobrog trilera, a ustvari predstavlja opis prvog susreta sa Windows Media Player-om, jedinstvenim programom namenjenom svim uživaocima audio-vizuelnih sadržaja. Windows 7, nudi ga u verziji 12, koja je dovoljno dobra da se ne plašimo za sudbinu (baksuzne) 13-ce. Kako se Windows Media Player podešava prilikom prvog pokretanja (a i kasnije), kako odrediti koje datoteke pokreće automatski, kako ga (naravno, preko veze) postaviti za direktora multimedijalnog sektora, saznaćete u Supertezinom tutorijalu Windows Media Player: Prvi susret.

PCPress.rs Image

Pored reprodukcije, Windows Media Player možete koristiti za snimanje muzičkih CD-ova ili sinhronizaciju sadržaja sa popularnih MP3 plejera (MP3 player). Šta je MP3 kompresija, zbog čega je toliko popularna i kako izabrati pravi kvalitet izlaznih snimaka, saznaćete u tutorijalu Windows Media Player: Prebacivanje muzičkog CD-a u digitalni MP3 format. Pored toga, još mnogo korisnih tutorijala, naći ćete na adresi www.superteza.com.

Pročitajte i:  Microsoft Edge Copilot AI ne može sumirati svaki YouTube video 

PCPress.rs ImageSuperteza slavi postavljanje 40-tog tutorijala u svojoj riznici znanja. Priznanje i potvrda kvaliteta, jedinom domaćem blogu sa tutorijalima za Windows 7, stigla je upravo iz Microsofta, omogućivši da se proširi krug autora. Ovom prilikom pozivamo sve potencijalne saradnike, da posete stranicu za saradnike i priključe se ovom originalnom edukativnom projektu. Za najbolje pisce obezbeđene su i nagrade – originalne Microsoft bežične tastature,  miševi i web kamerice. Čekamo vas!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,