Susret sa trećom generacijom Vip studenata

PCPress.rs ImageMinistarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić posetila je 24. avgusta treću generaciju Vipovih stipendista koji, u okviru projekta “Budi Vip student”, borave na dvomesečnoj plaćenoj praksi u ovoj kompaniji. Vip studenti, od kojih najveći broj ove godine dolazi sa Elektrotehničkog fakulteta i FON-a u Beogradu, kao i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, predstavili su ministarki projekte na kojima su radili prethodna dva meseca i sa njom razmenili utiske sa prakse i dalje planove.

Studenti koji svoju praksu završavaju krajem avgusta, raspoređeni su u različitim sektorima kompanije – od sektora tehnologije, preko sektora proizvoda i usluga i prodaje do sektora finansija. Sa njima svakodnevno rade mentori, menadžeri kompanije Vip, koji im prenose znanje, postavljaju različite vrste zadataka i prate njihov razvoj. Najviše interesovanja ove godine akademci su pokazali za tehniku, a kako je izgledao njihov rad u sektorima Pristupne mreže, Transportne mreže i Informacionih i telekomunikacionih tehnologija objasnili su Ile, Jovana i Igor sa ETF-a u Beogradu, Ivona sa FTN-a u Novom Sadu, Stefan sa beogradskog Saobraćajnog fakulteta i Đorđe sa Elektronskog fakulteta u Nišu. Kako se prati tržiste proizvoda i usluga mobilne telefonije u Srbiji i pripremaju podaci koji su neophodni menadžmentu za donošenje bitnih strateških odluka predstavio je Miroslav sa FTN-a u Novom Sadu.

Pročitajte i:  Uživajte u prazničnoj kupovini, ali pazite na svaki klik

Pored praktičnog znanja koje su stekli, kao najveće benefite boravka na praksi u Vipu studenti su naveli upoznavanje sa svakodnevnim poslovanjem jedne velike, internacionalne kompanije, sticanje boljih organizacionih i komunikacionih veština, iskustvo radne discipline, timski rad, kao i mogućnost donošenja samostalnih odluka.

Ministarka Matić istakla je da Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo od samog početka podržava inicijativu Vipa da mladim ljudima pruži šansu za dalje usavršavanje u oblasti telekomunikacija. „Budući da našem obrazovnom sistemu nedostaje praktična nastava, studentima je na ovaj način omogućeno da povežu akademska znanja sa fakulteta i praktična znanja koja im nedostaju u redovnom školovanju, kao i da steknu realnu sliku o radu u jednoj kompaniji“, rekla je ministarka.

Tanasis Kacirumpas, predsednik UO Vipa naglasio je da se projekat “Budi Vip student” pokazao kao sjajna prilika za mlade ljude da se, kroz svakodnevni rad, bliže upoznaju sa dinamičnom industrijom telekomunikacija, ali i nađu zaposlenje, budući da osam bivših Vip studenata sada radi u Vipu, dok ih je nekoliko bilo angažovano na pojedinačnim projektima.

Pročitajte i:  Uživajte u prazničnoj kupovini, ali pazite na svaki klik

Nakon radne prakse u Vipu, studente očekuje putovanje u centralu Telekom Austria Grupe u Beču, nakon čega počinju pripreme za upis master i doktorskih studija, čiju prvu godinu finansira Vip mobile.

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,