BIZIT plus

Sve više “on demand” servisa

Broj„on demand“ servisa, koje TV korisnicima omogućavaju da biraju koji sadržaj će i kada gledati, u Evropi prešao je 3000, pokazuje izveštaj koji je uradio The European Audiovisual Observatory, u februaru 2014. godine.

LG_LA96 CINEMA 3D Smart TV_Foto 2

U njihovoj ponudi prednjače Engleska sa 682 usluge, Francuska sa 434 i Nemačka sa 330 usluga, dok ih u Srbiji nudi 5 operatora, a od svih „usluga na zahtev“ u ponudama operatora u Evropskoj uniji najčešće su se našle „gledanje TV sadržaja unazad“ i „Video na zahtev“.

Usluga koju u Evropi nudi najveći broj operatora, a koja korisnicima omogućava da vrate TV sadržaj na početak ili da gledaju sve što su propustili, u Srbiji se, između ostalog, može naći u ponudi kompanije SBB – „TV unazad 72h“.

Iz ove kompanije kažu da je tokom prethodne godine, razvoj usluge „Video na zahtev“ obeležen je povećanjem značaja korišćenja mobilnih uređaja za praćenje video sadržaja, a aplikacija D3GO odgovor je kompanije SBB na sve veću potrebu korisnika da televiziju prate na mobilnim uređajima i računarima.

Facebook komentari: