Svečani početak programa „Devojke u tehnologiji“

Program „Devojke u tehnologiji“, koji su organizovali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Američka privredna komora u Srbiji, svečano će početi u ponedeljak, 23. decembra, u 9.30, u Palati Srbija.

PCPress.rs Image

Program omogućava studentkinjama završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IKT-a, sa ciljem međusobnog povezivanja, sticanja konkretnih znanja i osnaživanja liderskih veština učesnica.

Ovom prilikom uvodna obraćanja imaće državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić i predsednica Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji, Jelena Pavlović, a nakon toga biće održani „brzi sastanci“ polaznica programa i mentora, na osnovu kojih će biti formirani mentorski timovi i projektni zadaci.

U programu učestvuju 23 studentkinje odabrane po javnom pozivu, i to sa  Univerziteta u Beogradu – sa Elektrotehničkog fakulteta, Fizičkog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka, Mašinskog, Prirodno-matematičkog, Saobraćajnog i Tehnološko-metalurškog fakulteta; zatim, sa Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Elektronskog fakulteta u Nišu.

Studentkinje će voditi 13 mentora iz osam kompanija: Algotech, Ball Packaging Europe, DXC, OriginTrail, Roaming Networks, Telenor, Telegroup i VIP.

Facebook komentari: