Svečano otvorena Računarska gimnazija Smart

smart Novi Sad i Vojvodina su od petka bogatiji za još jednu vrhunsku školu. Nakon deset godina iskustva u informatičkoj obuci, novosadska kompanija Smart je osnovala prvu privatnu Računarsku gimnaziju Smart u Vojvodini.

Svečano otvaranje Računarske gimnazije Smart je održano u svečanoj sali Neostara u centru Novog Sada. Otvaranje su podržali mnogi cenjeni profesori i direktori iz novosadskih škola, kao i velike IT kuće iz Srbije, poput Microsoft korporacije, gde je Katarina Milanović, menadžer programa Partner in Learning javno pružila podršku otvaranju Računarske gimnazije Smart.

Predstavnici Računarske gimnazije Smart su potvrdili izjavu da su deca uvek na prvom mestu, tako da je i pored velikog broja posetilaca iz visokog društva, mlada i talentovana Irena Josifovska presekla vrpcu i tako otvorila Računarsku gimnaziju Smart. Nagrađivana Irena je sa svojim magičnim zvucima violončela sa kompozicijama J.S. Bacha i Davida Poppera, osvojila sve goste otvaranja.

Računarska gimnazija Smart pružiće specijalizovano obrazovanje iz oblasti informatike, matematike i fizike, upisanim učenicima koji imaju sklonosti ka prirodnim naukama. Ponudiće i mogućnost dokvalifikacije i prekvalifikacije za sve one kojima nedostaje stručna informatička obuka.

Pročitajte i:  Microsoft počeo da prikazuje Windows 11 reklame u Windows-u 10

Kada se govori o vrhunskom obrazovanju misli se na primenjivanje nastavnog plana i programa specijalizovanog za informatiku, matematiku i fiziku, najnovijim metodama predavanja i upotrebu najsavremenijih sredstava. Uz veliku podršku profesora sa stručnih univerziteta, diploma RGS smer informatika predstavlja odličnu predispozicija za upis na fakultete tehničkih nauka: Prirodno-matematički fakultet, Elektrotehnički fakultet, Fakultet informacionih tehnologija… U trećoj i četvrtoj godini školovanja učenici imaju mogućnost sticanja međunarodno priznatih Microsoft i Cisco sertifikata, koji će im ponuditi opciju za zapošljavanje odmah po završetku gimnazije. Pored predavanja i vežbi, učenici Računarske gimnazije Smart će imati priliku da steknu i praktično iskustvo kroz aktivno učešće na stručnim projektima.

Pod najboljim uslovima za učenje podrazumeva se:

 • polu-individualni rad sa razredima do 15 učenika gde je obezbeđena maksimalna pažnja svakom učeniku;
 • savremene metode predavanja gde se izbegava klasično učenje “napamet” tako što se traži mišljenje o određenoj temi od učenika, gde učenik obrazlaže svoje mišljenje uz pravu argumentaciju;
 • mentorski rad čime se izbegava potreba za dodatnim, privatnim časovima;
 • priprema učenika za takmičenja;
 • komplet udžbenika obezbeđen je za svakog učenika;
 • učionice su opremljene po najvišem Microsoft standardu (level VI). Klima uređaji i kožne fotelje koje se ergonomski prilagođavaju učenicima su prisutni radi veće udobnosti pohađanja nastave;
 • upotreba najsavremenijih multimedijalnih nastavnih sredstva, kao što je elektronska tabla Smart Board, računari i projektori najnovijih generacija;
 • za rad kod kuće, Računarska gimnazija Smart obezbeđuje laptop računar za svakog učenika.
Pročitajte i:  Microsoft partner sa Mistralom u poslu sa AI izvan OpenAI 

Maksimalna posvećenost i briga o učenicima je obezbeđena tako što su:

 • predmetni nastavnici, školski psiholog i mentori aktivno uključeni u praćenje razvoja i ličnog napretka učenika;
 • učenici su osigurani;
 • postoji vidpeo nadzor i fizičko obezbeđenje zaduženo za pružanje maksimalne sigurnosti učenika u školi;
 • obezbeđen je prevoz učenika do škole i od škole do kuće.

Školovanje u Računarskoj gimnaziji Smart u Novom Sadu traje četiri školske godine i nastava se održava na srpskom jeziku. Nastavnim planom i programom za četvorogodišnje školovanje je predviđeno 20 obaveznih nastavnih predmeta, 2 izborna predmeta i 4 fakultativna stručna nastavna predmeta. Upis u gimnaziju je u toku.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,