Top50 Glas publike

Svetski dan emotikona

Kapitalizam je bitno promenio odnos pojedinca prema ponedeljku. Ako subjekat pripada radničkoj klasi, a korisnik je interneta, gifovi, te raznovrsni emotikoni, pogodna su sredstva da se iskaže odnos prema danu koji simboliše početak radne nedelje. Kad se dogodi da se ponedeljkom obeležava Svetski dan emotikona, a tako je svakog ponedeljka koji je istovremeno i 17. jul, radničku sudbinu je nešto lakše podneti.

PCPress.rs Image

Na ovaj dan, praznik svih ljubitelja emotikona, raspolažemo informacijom da se više od pet milijardi smajlija razmeni svaki dan između korisnika različitih društvenih mreža, te sredstava za komunikaciju, a ni jedan od deset najpopularnijih ne izražava negativnu emociju. Kako bi proslavili ovaj dan, proizvođači pametnih telefona su svojim korisnicima spremili set novih instrumenata za izražavanje online emocija, koji će do njih doći do kraja godine.

Novih 56 emotikona spremno je da zakorači u Android i IOS operativne sisteme. Neki od onih koji se nestrpljivo očekuju su T-Rex, koji će obradovati sve ljubitelje dinosaurusa, lice sa bradom, poslednji odjek trenda koji nestaje, potom majka koja doji, koji će se obratiti onima koji bi da majkama zabrane dojenje na javnom mestu, a tu je i žena sa burkom, te niz rodno neutralnih lica. Unicode 10 dodaće i 10.000 drugih karaktera, kao na primer simbol za bitcoin, te će u listu uključiti i nekoliko starih i manje poznatih jezika.

Pročitajte i:  Android malver krade Facebook naloge

Izvor: Telegraph

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,