SZO: WhatsApp-om informišemo ljude širom sveta

Kako se povećava broj vesti o korona virusu na internetu, tako se povećava i broj dezinformacija. Zbog toga je Svetska Zdravstvena Organizacija odlučila da upotrebi najmasovniji servis za razmenu poruka na svetu kako bi tačne informacije stigle i do onih najzabrinutijih. Svako može da se prijavi na kontakt listu, a SZO je to omogućila uz pomoć WhatsApp bota.

PCPress.rs Image

Kako se povezati?

Prvo je potrebno da se broj +41 79 893 18 92 zapamti u svoje kontakte, a zatim da ga neđete u svojim WhatsApp kontaktima i pošaljete poruku. Ta poruka može biti bilo šta poput “Zdravo” ili nešto slično. Potom ćete dobiti povratnu automatizovanu poruku u kojoj ćete moći da vidite dalja uputstva. Time ste prijavljeni na obaveštenja, a takođe možete da odaberete jedan od ponuđenih brojeva u odnosu na to kakvu informaciju želite da proverite o pandemiji.

Neke od ponuđenih opcija uključuju poslednje podatke o tome kako se virus širi, pitanja o preventivi, ali i deo o nekim mitovima na koje nailazimo na internetu, a za koje se SZO ovde ponudio da da odgovore. Na kraju, ukoliko ste raspoloženi, ostaje i opcija doniranja sredstava.

Izvor: androidcentral

Facebook komentari: