ERP 2024

Najveći pad isporuka pametnih telefona u istoriji

Poznato je da je pandemija COVID-19 virusa uticala na ceo svet i zdravstveno i ekonomski. Privreda širom sveta je na najvećem ispitu, a uticaj situacije u svetu nije zaobišao ni proizvodnju u sektoru proizvodnje informacionih tehnologija.

PCPress.rs Image

Rekordan pad

U odnosu na februar prošle godine, isporuke u svetu su pale za skoro 40 procenata u segmentu godine za godinu, sa skoro 100 miliona na nešto preko 60 miliona uređaja. To je najveći pad zabeležen u istoriji tržišta.

Potražnja je najviše opala u Aziji u toku tog meseca jer ljudima usled situaciji kupovina uređaja nije više bila prioritet ili nisu mogli da odu do ranje. S druge strane neke kompanije su morale na kratko da obustave proizvodnju iz bezbednosnih razloga.

Pad potražnje nije samo pogodio najskuplje modele, već se dogodio u svakoj kategoriji uređaja. Treba reći da mart ne izgleda mnogo bolje, jer se upravo u martu žarište korona virusa premestilo sa istoka u Evropu, što je dovelo do zatvaranja radnji i na ovom kontinentu. Poslednji izveštaji nagoveštavaju da se kinesko tržište polako oporavlja, međutim proći će neko vreme pre nego što se sve vrati u normalu.

Izvor: engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,