ERP 2024

Xiaomi pretekao Huawei dok isporuke vrtoglavo padaju

Zabrana prodaje telefona kompanije Huawei na američkom tlu u kombinaciji sa pandemijom virusa COVID-19 u svetu, počela veoma da se oseća i u proizvodnji kompanije Huawei koja posle neverovatne 2019. godine beleži značajan pad. To je dovelo do toga da ih na svetskom tržištu pretekne Xiaomi, takođe kineska kompanija čiji telefoni širom sveta postaju sve popularniji.

PCPress.rs Image

Xiaomi u februaru broj 3

Prvi put imamo situaciju da je Xiaomi pretekao Huawei, do sada trećeg najvećeg proizvođača telefona na svetu. Tako je Xiaomi u februaru 2020. – iako je i sam beležio pad u isporukama – pretekao Huawei i došao na treće mesto posle Apple-a i još uvek neprikosnovenog Samsung-a. Xiaomi je tako u februaru prodao 6 miliona uređaja, dok je Huawei prodao svega 5.5. 

PCPress.rs Image

Južnokorejski gigant i dalje pouzdano dominira, jer u odnosu na druge proizvođače čije su se isporuke gotovo prepolovile, poput Apple koji je sada prodao 10 miliona uređaja, Samsung ima 18 miliona prodatih uređaja širom sveta.

Dok drugi proizvođači poput Xiaomi-ja ipak vide svetlo na kraju tunela, i u toku pandemije, Huawei izgleda mora da se suoči sa neveselom realnošću. Kineski div je objavio da očekuje 20 odsto manje isporuke tokom 2020. godine, međutim u taj izveštaj nisu uključene procene nastale kasnije haosom koji je korona virus napravio i na svetskom tržištu.

Pročitajte i:  Neograničena efikasnost uz Xiaomi Pad 6S Pro

Izvor: androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,