T-Mobile i Sprint dogovorili uslove spajanja kompanija

Američki mobilni operateri T-Mobile i Sprint dogovorili su uslove spajanja kompanija, izveštava Reuters. Potpisivanje ugovora o spajanju trebalo bi da se desi u ponedeljak, a time će vrednost Sprinta porasti na otprilike 26 milijardi dolara.
 
PCPress.rs Image

Zajednička kompanija imaće više od 27 miliona klijenata, pa će izazvati vođe industrije, Verizon Communications i AT&T, na širenje ponude bežične 5G tehnologije. Prema dogovorenim uslovima, većinski vlasnik T-Mobile-a, Deutsche Telekom, posedovaće nešto više od 40 odsto nove kompanije, pa će imati 69 odsto udela u glasačkim pravima kompanije.

Od objave vesti o spajanju, vrednost Sprintovih deonica je porasla 10 odsto, a procenjuje se da će jedna deonica uskoro iznositi 6,50 dolara. Deonice T-Mobile-a su zabeležile rast od 2,5 odsto i sada iznose 64,52 dolara, čime je tržišna kapitalizacija T-Mobile-a porasla na 55 milijardi dolara. Ovaj je dogovor zapravo deo pregovora koji traju od 2014., a teleoperateri nikako nisu mogli da se dogovore oko strukture nove kompanije.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  AT&T resetovao milione lozinki svojih korisnika
SBB

Tagovi: , , , ,