T-Mobile istražuje curenje podataka više od 100 miliona korisnika

T-Mobile je izjavio da istražuje uzete podatke sa servera koji uključuje brojeve socijalnog osiguranja, imena, adrese i podatke o vozačkim dozvolama koji se odnose na više od 100 miliona ljudi. Iz kompanije navode da su svesni problema i da aktivno istražuju svoje baze podataka, ali da trenutno nemaju dodatne informacije.

T-Mobile istražuje curenje podataka više od 100 miliona korisnika

T-Mobile baza podataka na meti hakera već nekoliko godina

T-Mobile je bio meta nekoliko povreda podataka u proteklom periodu, a poslednji put u decembru 2020. Tokom tog incidenta, eksponirane su informacije vezane za pozive i telefonski brojevi pojedinih klijenata, ali je kompanija tvrdila da među pogođenim osetljivim podacima nisu imena i brojevi socijalnog osiguranja.

U 2018. hakeri su pristupili ličnim podacima blizu 2 miliona korisnika T-Mobile-a koji su uključivali imena, adrese i brojeve računa. Naredne godine su neki od prepaid korisnika T-Mobile-a pogođeni napadom koji je takođe pristupio imenima, adresama i nalozima. U martu 2020. otkriveni su finansijski podaci pojedinih klijenata, brojevi socijalnog osiguranja i druge informacije o računima.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: