ERP 2024

T-Mobile je blokirao 21 milijardu prevara u 2021.

Količina prevara i neželjenog saobraćaja skočila je za 116 procenata tokom 2020.godine.

PCPress.rs Image

T-Mobile je objavio da se saobraćaj lažnih poziva više nego udvostručio u 2021.godini sa pokušajima koji su dostigli prosečno 425 miliona poziva svake nedelje, prema izveštajima Bleeping Computer-a. Takođe je rečeno da je blokirao preko 21 milijardu tih poziva za T-Mobile korisnike do decembra 2021.godine (preko 700 poziva u sekundi) preko svoje usluge Scam Shield.

Preko polovine od 21 milijarde poziva odnosilo se na lažne prevare sa garancijom vozila, dok su drugi predstavljali zaposlene u socijalnom osiguranju, bežične provajdere, kompanije za osiguranje automobila i isporuku paketa. Lokacije preveranata bile su u Teksasu, Floridi, Arizoni i Džordžiji, a najciljaniji pozivni broj je bio za oblast Dalasa – Fort Worth.

T-Mobile je prošle godine lansirao svoju uslugu Scam Shield, obećavajući zaštitu za sve korisnike. Možete odabrati ili da prikažete pozive kao „verovatno prevara“ kada dođe poziv, ili da ih potpuno blokirate koristeći različite metode.

AT&T i Verizon su takođe objavili statistiku za prevarantske pozive, pri čemu AT&T kaže da je njegova usluga ActiveArmor blokirala preko 16 milijardi sumnjivih poziva od 2016. godine. U međuvremenu, Verizon je otkrio da je oko 78 miliona njegovih klijenata zaštićeno od 13 milijardi neželjenih poziva pomoću Verizon Call Filter servisa za pozive.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: