Top50 Glas publike

Google Drive će vas obavestiti kada vaš fajl krši njegove smernice

Google naporno radi na smanjenju količine neželjene pošte koju primate na Google Driveu, što je poslednjih godina postalo veliki problem.

PCPress.rs Image

Dobićete obaveštenje emailom ako je vaš fajl osimnjičen kao neželjena pošta

Zbog toga je kompanija omogućila blokiranje i prijavu spamera, što malo pomaže. Nažalost, uvek postoje i lažni pozitivni rezultati sa legitimnim fajlovima koji se označavaju kao neželjeni, pa je važno da vlasnike ovih podataka obavestite šta se dešava. Kao što je najavljeno u najnovijem ažuriranju Google Workspace-a, kompanija će se pobrinuti upravo za to.

Vlasnici za koje se sumnja da su poslali spam, dobiće email sa obaveštenjem o činjenici da je predmetni fajl ograničen. Ovi emailovi će se povezati sa Google-ovim uslovima korišćenja usluge i njegovim programom za zloupotrebu, pomažući onima koji su pogođeni da procene šta je možda dovelo do toga da njihov fajl bude označen kao nepoželjan. Takođe će biti objašnjeno kako se možete žaliti na odluku.

Za stavke koje se nalaze na šerovanim Drive-ovima, menadžer skladišta će primiti imejl. Kada je fajl ograničen, neće biti direktno izbrisan. Kreator ili vlasnik fajla će i dalje moći da mu pristupi i radi sa njim, ali više neće biti moguće da ga deli sa drugima; čak će i postojeći linkovi prestati da rade. Pogođeni fajlovi imaju zastavicu pored svog imena, što ukazuje da nešto nije u redu. Iako bi ispravan put radnje bio da se žalite na odluku ako mislite da je pogrešno doneta, verovatno je lakše jednostavno kopirati i nalepiti sadržaj u novi fajl. Nova obaveštenja će se pojaviti u naredne dve nedelje, tako da će možda trebati neko vreme dok ih ne vidite u akciji.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: