T-Mobile otpušta nevakcinisane zaposlene

Kompanija će navodno poslati radnike sa samo jednom dozom vakcine na neplaćeno odsustvo.

PCPress.rs Image

T-Mobile će otpustiti korporativne zaposlene koji nisu u potpunosti vakcinisani protiv COVID-19 do 2. aprila, prema izveštaju Bloomberg-a.

Glavni službenik za ljudske resurse T-Mobile-a, Deeanne King rekla da će kompanija staviti zaposlene koji su dobili samo jednu dozu vakcine, od 21. februara na neplaćeno odsustvo.

„Kancelarije koje kontroliše T-Mobile i dalje su dostupne samo onima koji su vakcinisani protiv COVID-19. Od zaposlenih zahtevamo da se kancelarijski radnici u potpunosti vakcinišu do 2. aprila“, rekao je portparol T-Mobile-a.

„Razumemo da je ovo duboko lična odluka za neke zaposlene, ali verujemo da će nas ovaj korak staviti u najbolju poziciju da zaštitimo našu T-Mobile zajednicu.”

Takođe, kompanija je rekla da će imati neka izuzeća „za određene uloge, lokacije i zakonom propisane smeštaje i izuzeća“. T-Mobile neće staviti zaposlene u službi za korisnike na neplaćeno odsustvo ako imaju samo jednu dozu vakcine do 21. februara. Takođe neće podvrgnuti ovom pravilu tehničare na terenu i zaposlene u prodavnicama, prema izveštaju Bloomberg-a.

Druge velike američke kompanije nametnule su slične rokove svojim zaposlenima. Radnici u Google-u, imali su rok do 18. januara da prijave svoj vakcinalni status.

Pročitajte i:  Žene zaostaju u AI trci veština

Kompanija će one koji odbiju da dobiju vakcinu ili ne obezbede važeće sertifikate staviti na plaćeno administrativno odsustvo u trajanju od 30 dana. Zatim će te radnike staviti na neplaćeno odsustvo do šest meseci i na kraju ih otpustiti ako se ne pridržavaju te politike.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,