Tajni prototip 4G iPhone-a pronađen u baru u Kaliforniji

iphone-4g2 Ugledni veb sajt za tehnologiju Gizmodo.com tvrdi da ima u rukama tajni prototip nove generacije "iPhone-a", i da je "4G" pronađen u baru u Redvud Sitiju u Sjedinjenim Američkim Državama, kamufliran da izgleda kao "iPhone 3GS".

"Imamo ga. Rastavili smo ga na delove. To je to (4G)", napisao je Džejson Čen, novinar "Gizmoda".

Nesrećni radnik Apple-a koji je izgubio prototip imenovan je kao Grej Pauel (27), softverski inženjer. Gizmodo navodi da je Pauel ostavio svoj iPhone 4G na šanku bara u Kaliforniji. Telefon je pronašao slučajni prolaznik koji je, dok ga je pregledao, otkrio nalog za sajt Facebook na ime Greja Pauela.

Neimenovani pronalazač je shvatio da je tehnologija telefona superiornija od modela "3GS" i posumnjao da je u pitanju nova generacija, kada je softver sledećeg dana prestao da radi. On je prodao telefon Gizmodu za 10.000 dolara. Apple je zatražio nazad svoj telefon.
Sajt navodi da "iPhone" nove generacije, za razliku od modela "3GS" koji je trenutno na tržištu, ima video-čet kameru na licu. Takođe ima poboljšanu kameru na naličju, sa većim sočivom i blicom.

Pročitajte i:  Novi alat u iOS 17.4 pokazuje da li je baterija vašeg iPhone 15 normalna

Ekran ima veću rezoluciju, a na vrhu telefona su otkriveni nešto poput dodatnog mikrofona za smanjenje buke i odvojena metalna dugmad za ton.

Mere telefona su 11 x 6 x 1 cm, a težak je 140 grama, za razliku od "3GS-a" koji ima 135 grama.

Na pozadini kućišta navedena je memorijska oznaka "XX GB", a Gizmodo nije uspeo da otkrije koliko je velika zapremina memorije jer smatraju da je proizvođač Apple uništio operativni sistem nakon nestanka telefona.

Neki blogeri su postavljali pitanja o čudnom spletu okolnosti, navodeći da je u pitanju previše pogodnih slučajnosti, te da je u pitanju još jedan primer namernog poteza Apple-a u reklamne svrhe.

"Stalno dobijamo lažne dojave", rekao je Čen. "Međutim, nakon što sam proveo oko nedelju dana proučavajući ga, kvalitet, generalno gledajući, deluje kao završeni Apple-ov telefon".

Očekuje se da će se iPhone 4G pojaviti u prodaji širom sveta u junu, prema poslednjim spekulacijama. Prošle nedelje Apple je objavio da će britansko tržište sačekati oko mesec dana po tom pitanju, jer je potražnja u SAD premašila zalihe.

Pročitajte i:  Da li je neizbežno gašenje 2G mreže?

Izvor: Blic

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,