Takmičenje studentskih projekata

Članovi Samsungove VTŠ Apps Laboratorije najbolji u dve kategorije na  takmičenju studentskih projekata (IEEESTEC).

PCPress.rs ImageNa ovogodišnjoj konferenciji studentskih projekata (IEEESTEC) održanoj na Elektronskom fakultetu u Nišu, nagrađeni su najbolji studentski radovi u oblasti elektrotehnike, a prvo mesto pripalo je članovima Samsungove VTŠ Apps Laboratorije, studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Nišu. Nagrađen rad „Multiplayer aplikacija za smart TV kontrolisana pokretom ruke”, pored prvog mesta, proglašen je najboljim i od strane drugih autora, tako da je apsolutni pobednik ovogodišnje konferencije.

U konkurenciji od čak 37 projekata različitih institucija, fakulteta, srednjih i visokih škola, rad pod nazivom „Multiplayer aplikacija za smart TV kontrolisana pokretom ruke“, čiji su autori Hadži Mario Petrović, Miloš Milojević, Miloš Kosanović i Slavimir Stošović predstavlja aplikaciju za Smart televizore koja omogućava korisniku da igra protiv korisnika drugog telefona ili televizora. Prva nagrada na osnovu ocene žirija je najznačajnija nagrada na konferenciji, a isti rad je izabran i za najbolji od strane učesnika konferencije na osnovu glasanja koje je organizovano u toku konferencije. VTŠ/Samsung Apps Tim je na konferenciji učestvovao sa još jednim radom, pod nazivom „MathForKids – edukativni softver za bada i Android OS“,  čiji su autori Dimitrije Paunović i Slavimir Stošović, a koji predstavlja aplikaciju koja korisniku omogućava da na zabavan način uči osnovne matematičke operacije.

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija u fokusu: promovisana nova linija inovativnih kućnih aparata, televizora i pametnih zvučnika kompanije Samsung

„Osećam posebno zadovoljstvo što sam bio deo tima koji je radio na ovom projektu. Naročito mi je drago da smo osvojili prvo mesto u obe kategorije, jer nam to odaje priznanje i od strane recenzenata i od autora drugih radova, koji su nam ujedno bili i konkurencija na ovom takmičenju.“ – rekao je Hadži Mario Petrovič, član VTŠ/Samsung Apps tima i jedan od autora pobedničkog projekta.

Samsung VTŠ Apps laboratorija u Nišu je deo dugoročnog projekta kompanije Samsung i Visoke tehničke škole u Nišu, kako bi studenti pratili savremene trendove i uključivali se u praktične projekte, kako bi nakon školovanja bili samostalni da razvijaju različite aplikacije i lakše dođu do posla u struci. Zahvaljujući uspešnoj saradnji, studenti okupljeni u okviru VTŠ/Samsung Apps tima, imaju mogućnost da razvijaju aplikacije za mobilne telefone i smart televizore u Samsung Apps Laboratoriji. Studenti Visoke tehničke škole u Nišu se usavršavaju i razvijaju aplikacije na najnovijim Samsung smart telefonima i televizorima i za kratko vreme osvojili su mnogobrojne nagrade kao što su: prvo mesto na takmičenju bada challenge 2011. godine, drugo mesto na konferenciji studentskih projekata IEEESTEC 2011. godine, treće mesto na takmičenju VIP Izazov itd.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Pored ovih nagrada, ovi mladi ljudi i njihovi profesori zaslužni su i za razvijanje prvih, domaćih, srpskih aplikacija za Samsung Smart televizore i radiće na novim sadržajima i ubuduće.  Do sada je u laboratoriji nastalo više od 25 aplikacija za  telefone, veliki broj tema i 15 aplikacija za Samsung Smart televizore. Samsung VTŠ Apps Laboratorija u Nišu ima 12 radnih mesta i kompletno je opremljena uređajima za razvoj aplikacija, što uključuje radne table, projektor, Smart TV za testiranje TV aplikacija, mobilne telefone za testiranje mobilnih aplikacija itd. Zajednički plan kompanije Samsung Electronics i Visoke tehničke škole iz Niša je razvoj što većeg broja lokalnih aplikacija.

Facebook komentari: