Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije u Srbiji 2011.

IMG_2534 Ministarstvo prosvete i nauke uz podršku Privredne komore Srbije, tehničku realizaciju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, medijsku podršku RTS-a i saradnju Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Republike Srbije, sedmu godinu za redom organizuje Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije u Srbiji. Cilj ovog takmičenja je promovisanje inovacionog kapaciteta i preduzetničke klime u Srbiji, kao i pomoć potencijalnim i postojećim „high-tech“ preduzetnicima koji su spremni i sposobni da spopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije.

Na takmičenju mogu učestvovati svi stanovnici Srbije, nezavisno od starosne, polne ili obrazovne strukture, kao i inovatori iz Republike Srpske. Jedini uslov za potencijalne takmičare je da imaju ili inovaciju koja je završena ili bar inovativnu ideju, da okupe tim od najmanje 3 člana i da imaju jasnu viziju i kapacitet da svoju inovaciju u budućnosti realizuju kroz delatnost nekog postojećeg ili budućeg malog preduzeća. Prijavljivanje takmičara se vrši isključivo putem interneta, na adresi www.inovacija.org , a rok za prijavu inovacija је 18. jul 2011. godine.

Takmičenje će se odvijati u dve kategorije: Realizovane inovacije i Inovativne ideje. Svi prijavljeni timovi, odnosno njihove ideje i inovacije prolaze nekoliko eliminatornih recenzentskih krugova, a finale takmičenja sa šest najbolje plasiranih timova po oceni recenzenata, biće, održano u drugoj polovini decembra u direktnom prenosu iz studija RTS, u kome žiri sastavljen od stručnih lica iz različitih sfera života, donosi odluku o rangu učesnika i raspodeli nagrada.

Pročitajte i:  Nevena Ružić kandidat za novog Poverenika za informacije od javnog značaja

Početni nagradni fond za ovogodišnje takmičenje iznosi 6.000.000 dinara. Učešće na Takmičenju, osim mogućnosti dobijanja novčanih nagrada, svim takmičarima obezbedjuje i stručnu pomoć u vidu besplatne edukacije kroz treninge i konsalting, kao i medijsku promociju.

Više detalja o takmičenju, svi zainteresovani mogu pronaći na adresi www.inovacija.org .

Facebook komentari:

SBB

TV 2019
Tagovi: , , ,