BIZIT plus

Taramount: Paklene ulice 4 od 21. maja u bioskopima

Taramount-FAST&FURIOUS Premijera filma “PAKLENE ULICE” (FAST & FURIOUS) biće održana u utorak 19. maja 2009. godine u bioskopu Kolosej (TC UŠĆE), sa početkom od 21h.

PAKLENE ULICE

Premijera 19. maj 2009. u bioskopu Kolosej (TC UŠĆE)

U bioskopima od 21. maja 2009.

Originalni naziv: Fast and Furious 4

Žanr: akcioni triler

Režija: Justin Lin

Scenario: Chris Morgan

Uloge: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, John Ortiz, Laz Alonso, Gal Gadot. Shea Whigham, Tego Calderon

Režija: Justin Lin

Scenario: Chris Morgan

Producenti: Neal H. Moritz, Vin Diesel, Michael Fottrell

Izvršni producent: Amanda Lewis

Sadržaj: Kada ih zločin dovede nazad u Los Anđeles, begunac, bivši prevarant Dom Toreto (Vin Dizel) obnoviće sukob sa agentom Brajanom O’Konerom(Pol Voker). Ali kada obojica budu primorani da se suprotstave zajedničkom neprijatelju, Dom i Brajan moraće da prihvate činjenicu da jedino zajedničkim snagama i poverenjem mogu da ga pobede. Ova dva čoveka će naći najbolji način da se osvete – pomeriće granice svega što je moguće na točkovima.

POVRATAK NA PAKLENE ULICE

Taramount-FAST&FURIOUS1 Od nelegalnih trka po ulicama Los Anđelesa, pranja novca u Majamiju do skretanja na specijalno napravljenim vozilima po opasnim stazama u Tokiju, ovaj serijal baziran na brzini je postao globalna senzacija otkad je nastao pre više od devet godina. Sada, u sledećem poglavlju, četiri originalna lika se ujedinjuju po prvi put i vraćaju kući, tamo gde je sve počelo.

Vin Dizel (Tajni agent bebisiter, xXx) i Pol Voker (Zastave naših očeva) su se ujedinili u poslednjem poglavlju adrenalinom nabijene franšize –„Paklene ulice“.Vraćaju se na ulice Los Anđelesa, a pridružuju im se Mišel Rodrigez (Izgubljeni) i Džordana Bruster u eksploziji mišića, tjunera i egzotičnih automobila na pretrpanim gradskim ulicama u ovom akciom nabijenom trileru, reditelja Džastina Lina (The Fast and the Furious:Tokyo Drift, Better Luck Tomorrow).

Prošlo je osam godina otkad se bivši zatvorenik Dominik Toreto (Dizel) prevezao preko meksičke granice i osudio sebe na život begunca. Sada, zavučen u kolibi na plaži u Dominikanskoj Republici, živi u bekstvu sa jedinim podsetnikom na svoju prošlost, Leti (Rodrigez) i pokušava da sastavi neki novi život. Ali mu je jasno da su vlasti uvek jedan korak iza njega.

Kada ga tragična smrt nekog njemu bliskog vrati u Los Anđeles, Dom ponovo oživljava sukob sa agentom Brajanom O’Konerom (Voker). Zbog toga što su primorani da se suprotstave zajedničkom neprijatelju, sociopatskom narko-bosu koji je poplavio SAD nelegalnim proizvodima, Dom i Brajan moraju da se povinuju nesigurnom poverenju ako žele da ga nadmudre i da osvete tragediju koju je naneo njihovim porodicama.

PRIČA O AVANTURI NA TOČKOVIMA

Članak iz 1998. u „Vajb“ časopisu o uličnim trkama pokrenuo je nešto što će postati najvoljenija i najisplativija franšiza u istoriji „Univerzala“. Godine 2001. upoznali smo šampiona podzemnih uličnih trka, Dominika Toreta i njegovog najvećeg neprijatelja policajca iz Los Anđelesa, Brajana O’Konera. U toku dvočasovnog filma „Paklene ulice“ gledali smo dvojicu muškaraca sa suprotnih strana zakona kako se trkaju u zadivljujućim mašinama, kako se svađaju i formiraju neverovatno prijateljstvo.

Iako su na kraju filma otišli svako na svoju stranu – Dom je krenuo ilegalnim putem ka Meksiku, a Brajan je otišao da radi za FBI u Majamiju – nastavili smo da pratimo Brajanovu karijeru u drugom nastavku filmu, a Doma smo na čas ugledali na kraju trećeg nastavka „Paklenih ulica“.

Ovaj serijal je ubrzo izgradio veliku bazu fanova i postigao velike uspehe na blagajnama širom sveta. Slika Doma koji na kraju prvog dela munjevito prelazi meksičku granicu urezala se u pamćenje i filmska publika je želela da vidi još avantura ovog antiheroja kao i nastavke priča o dve žene iz njegovog života –Domovoj devojci Leti i njegovoj sestri Miji (za koju se ispostavilo da je Brajanova najveća ljubav).

AUTOMOBILI – KASTING ZA TRKAČE NA PAKLENIM ULICAMA

Automobil definiše vozača, a vozači imaju dva izbora kada se radi o njihovim vozilima: uvozni ili američki. (američki trkački automobil sa dvoje vrata). Ekipa filma „Paklene ulice“ je prihvatila ovaj rivalitet i prezentovala oko 250 najopakijih američkih trkačkih automobila koji će se dopasti zaluđenicima za brzinom koji preferiraju američki hevi metal… ili onima koji više vole prefinjenu lepotu japanskih ili evropskih automobila nabudženih do perfekcije.

Filmadžije su i ovog puta podigli uloge i pružili Domu i Brajanu mogućnost da izaberu automobile iz arsenala ponuđenih s kojima će pomerati granice brzine i izdržljivosti.

Dom je ostao veran američkim trkačima i izabrao je da vozi čardžera iz ’70-te, ševrolet ss ševel takođe iz ’70-te, kao i bjuik GNX grend nešnl iz ’87. i f-bomb kamero iz ’73.

Brajan je odabrao već oprobane uvozne trkače izuzetnih performansi kao što su nisan skajlajn gtr iz 1998. kao i okretnog novajliju subaru wrx sti iz 2009.

Još jednom je ekipa filma održala tradicionalni otvoreni kasting za vlasnike specijalno izrađenih automobila širom SAD-a i Kanade. To je bila prilika da ovi strasni ljubitelji brzih automobila prikažu svoje ljubimce: automobile, motore, kamionete, kombije i kamp prikolice na procenu. Što neobičnije to bolje, i kao i uvek, filmadžije nisu bile razočarane izložbom.

Brusterova je Njujorčanka koja nije znala da vozi kad je bila izabrana za ulogu u prvom delu. Naime, ona je morala da polaže vozački ispit da bi mogla da snimi film. Ovog puta, glumica je živela u Los Anđelesu i naučila je da se snalazi u lavirintu gradskih autoputeva i sporednih ulica. Ona pomalo stidljivo kaže: „Ja sam verovatno više nastrojena američkim trkačkim automobilima. Još uvek ne poznajem automobile dovoljno dobro i to je pomalo blam.“

„ Pravi ljubitelj automobila će vam reći da je automobil dodatak njegovom karakteru. Vraćanje na taj pouzdan i postojan čardžer je bilo veoma zabavno. On je kao stari prijatelj – poput starog kolege sa snimanja s kojim sam radio pre mnogo godina.“ kaže Vin Dizel.

 

Taramount-logo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija