Top50 2023

Taramount: “Veridba” od 22. jula u bioskopima

682_13560.jpg Od danas, 10. jula, na blagajnama bioskopa Ster Cinemas, počela je prodaja karata za najnoviju romantičnu komediju “VERIDBA”. Glavne uloge tumače sjajna SANDRA BULOK i šarmantni RAJAN REJNOLDS!

Premijera ovog filma je zakazana za 22. jul u 20h, u bioskopu Ster Cinemas (tržni centar Delta City).

 

 


VERIDBA (THE PROPOSAL)

Žanr: Komedija

Premijera: 22.jul, Ster Cinemas

Uloge: Sandra Bulok (Sandra Bullock), Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds), Mejlin Akerman (Malin Akerman), Kreg T. Nelson (Craig T. Nelson), Meri Stinburgen (Mary Steenburgen), Denis O’Her (Denis O’Hare) i (Beti Vajt) Betty White

Režija: Ana Flečer (Anne Fletcher)

Producenti: Dejvid Oberman (David Hoberman), Tod Liberman (Todd Lieberman)

Izvršni producenti: Aleks Kurcman (Alex Kurtzman) i Roberto Orci (Roberto

Orci), Meri Meklaglen (Mary McLaglen), Sandra Bulok (Sandra Bullock)

Scenario: Piter Kjareli (Peter Chiarelli)


Sadržaj

Kada se direktorka velike izdavačke kuće Margaret (Sandra Bulok) suoči sa deportacijom u svoju rodnu Kanadu, na brzaka će smisliti da je zapravo verena za svog asistenta Endrjua (Rajan Rejnolds) koga već godinama maltretira. On pristaje da učestvuje u šaradi, ali ima i nekoliko uslova. Netrpeljivi par kreće na Aljasku da upozna njegovu otkačenu porodicu i gradska devojka opsednuta kontrolom naći će se u nizu komičnih situacija. Uz improvizovano venčanje, zajednički posao i imigraciono koje im je za petama, Margaret i Endrju se nerado zavetuju da se drže plana iako ne znaju kako će se sve završiti.


O produkciji

682_02196R Kada uspešni njujorški izdavač knjiga, Margaret (Sandra Bulok) shvati da joj preti deportacija u rodnu Kanadu, dovitljiva direktorka će objaviti da je verena za svog asistenta Endrua (Rajan Rejnolds), koji o tome nema pojma i koga ona već godinama maltretira. On pristaje da učestvuje u toj šaradi ali ima i nekoliko svojih zahteva. Neverovatan par kreće na Aljasku kod njegove čudne porodice (Meri Stinburgen, Kreg T. Nelson, Beti Vajt), gde će se gradska devojka koja uvek drži sve konce u svojim rukama, naći u nizu komičnih situacija. Sa neočekivanim venčanjem i imigracionim službenikom koji im je za petama, Margaret i Endru će se nerado zavetovati da će se držati plana uprkos ozbiljnim posledicama.

U filmu još glume i Mejlin Akerman („27 haljina“) kao Gertruda, živahna devojka koju je Endru ostavio kada je napustio Aljasku, Tonijem nagrađeni Denis O’Her („Majkl Klejton“) kao uporni imigracioni službenik i Oskar Nunjez, u ulozi nimalo egzotičnog egzotičnog plesača.


Najbitnija je komedija

TheProposal_1sht_B-725484 Ono što je presudilo i privuklo rediteljku Anu Flečer „Veridbi“ bio je element komedije.

„Mnogo volim komediju, ona mi je u srži,“ kaže Flečerova. „Komedija me čini najsrećnijom. Nakon što sam režirala „Uhvati ritam“, moj cilj je bio da uradim jednu komediju. Ali ne možete tek tako uskočiti u to. Morate prvo malo da se dokažete.“ Flečerova se dokazala sa romantičnom komedijom iz 2008. „27 haljina“.

„Sandra Bulok je ženski genije za komediju. Niko joj nije dorastao. Oduševljena sam njenim profesionalizmom, talentom, umom i smislom za humor. I Rajan Rejnolds je potpuno jedinstven – kombinacija Džeka Lemona i Čevi Čejsa,“ kaže Ana Flečer.

Margaret Tejt, iliti „grozni šef“, zaintrigirala je rediteljku. „Na početku filma Margaret odaje utisak umišljene žene od karijere koja se samo fokusira na posao, želi da dospe do vrha, i to je jedini cilj koji ima u životu, ali kada se malo udubite u njenu ličnost, shvatite da ona ima mnogo mana,“ kaže Flečerova.

Scenarista Piter Kjareli vidi Margaret kao veoma sposobnu direktorku. „Ali kao žena ona sve vreme mora da se ponaša kao da sve kontroliše kako ne bi delovala slabo. Ona je mnogo toga žrtvovala da bi bila ovoliko uspešna. Najbliskiji odnos koji ima u svom životu je njena veza sa asistentom.“

Lik Margaret je napisan onako kako se obično pišu muške uloge. Njima je dozvoljeno da budu kompleksni, neprivlačni, natmureni, teški, zabavni i duhoviti, a tako nisu obično opisivani ženski likovi,“ kaže Kjareli.

„Ova žena odlazi u divljinu Aljaske sa svojim asistentom, sa kojim radi već tri godine ali ne zna ništa o njemu, ne zna čak ni odakle je poreklom. Zabavno je videti nju kako dolazi u malo mesto gde će se osećati kao „riba na suvom“,“ kaže Rejnolds.

„Ubrzo shvatate da osoba za koju mislite da je dominantna, uopšte nije – Endru je taj koji je glavni,“ kaže Bulokova. „To čak iznenađuje i Margaret. Ona je toliko zavisila od njega u poslednjih par godina da bez njega ne može da obavlja svoj posao, zato mu i ne dozvoljava da napreduje u karijeri.“


Filmska hemija

Sandra Bulok je odmah bila planirana za ulogu Margaret. „Stvarno je zabavno nju igrati, jer se ona nalazi u svima nama,“ kaže Bulokova. „Margaret uopšte ne pokušava da se izvini ili da ispravi bilo šta što je pogrešila. Ona ima posao koji treba da obavi i to će i da učini. Ja se u tome u velikom delu pronalazim.“

„Ona je fenomenalna glumica i može svaku ulogu da odigra, ali je najbolja i najprirodnija u komedijama. Ljudi je vole čak i kad igra nekog ko je tako oštar kao što je lik Margaret,“ kaže producent Tod Liberman.

Rajan Rejnolds igra eksploatisanog asistenta koji na kraju okreće stvari u svoju korist. U većini scena sa Sandrom Bulok, hemija između njih dvoje je bila neophodna, što su njih dvoje od samog starta posedovali.

„Sendi i ja smo prijatelji godinama – sjajno je glumiti s prijateljem,“ kaže Rejnolds. „Njih dvoje tačno znaju šta znači biti duhovit. Snimali smo scene sa kadrom na Rajanovom licu. On ne izgovara nijednu reč, ali pravi 100 različitih izraza lica koji su neverovatno smešni,“ kaže Liberman.

Pored Sandre Bulok i Rajana Rejnoldsa tu je i odlična ekipa glumaca. Beti Vajt u ulozi 90-ogodišnje bake „Gemi“ Eni, jake žene koja prepoznaje tu čvrstinu u Margareti i dopada joj se to što vidi; Oskar Nunjez u ulozi lokalca iz Sitke koji ima pregršt različitih zanimanja, uključujući i zanimanje stripera; Denis O’Her igra imigracionog službenika koji je odlučan u svojoj nameri da dokaže da je ova veridba u stvari jedna velika prevara; Kreg T. Nelson i Meri Stinburgen u ulozi Rajanovih roditelja i Mejlin Akerman u ulozi Rajanove bivše devojke.


Walt-Disney-Studios

Izvor: Taramount film

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,