BIZIT plus

TCL napravio pametni sat dizajniran za starije osobe

Kada razmišljamo o tehnologiji, možemo da zaključimo da je uglavnom dizajnirana za mlađe ljude, ali to ne znači da starija generacija od nje ne može da ima koristi. Uzmimo za primer Apple Watch – kompanija je kreirala funkciju koja obaveštava druge kada korisnik padne i ne odgovara na pozive i poruke.

PCPress.rs Image

TCL pametni sat za starije osobe

Kompanija TCL takođe je odlučila da proširi svoju ponudu, pa je  predstavila novi pametni sat nazvan TCL MoveTime Family Watch koji je kreiran baš za starije građane. Ovaj uređaj ima funkcije poput praćenja aktivnosti, prepoznavanja pada, praćenja otkucaja srca, kao i mogućnost telefoniranja bez upotrebe ruku. Takođe, ima mogućnost da podseti vlasnika da uzima lekove i da vežba. Slično kao kod Apple Watch-a,  monitor pulsa će moći da obavesti korisnika ako otkrije nepravilan rad srca.

Prema navodima kompanije, ovaj pametni sat je dizajniran s namerom da pomogne starijim osobama da održe nezavisno funkcionisanje.

Porodični sat MoveTime takođe ima IP67 rejting, što znači da će biti otporan na vodu i prašinu. Ovaj uređaj biće predstavljen u Severnoj Americi i Evropi ove jeseni.

Pročitajte i:  Ronilac na dnu jezera pronašao 200 Apple Watch pametnih satova

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: