TCL novi telefoni biće prvi sa NXTPAPER ekranima

Kada je TCL prvi put predstavio NXTPAPER, pisalo je da je dizajniran za tablete i e-čitače, a ne za pametne telefone. Kompanija je upravo predstavila svoj prvi pametni telefon koristeći tu tehnologiju ekrana.

PCPress.rs Image

Oba TCL telefona biće lansirana krajem 2023.

TCL je opisao NXTPAPER kao kombinaciju ekrana i papira, napominjući da nudi 25% više kontrasta od tipičnih E Ink ekrana, dok je 65% energetski efikasniji. Njegova najnovija verzija pruža do 500 nita osvetljenosti i navodno premašuje TUV sertifikovane nivoe smanjenja plave svetlosti. TCL kaže da ova tehnologija može pomoći u zaštiti zdravlja vaših očiju dok održava tačnost boja i izbegava žutilo ekrana.

Uprkos zajedničkom imenu, TCL 40 NXTPAPER i TCL 40 NXTPAPER 5G imaju različite dizajne i specifikacije. Prvi dolazi sa 6,78-inčnim FHD+ NXTPAPER ekranom i ima prednju kameru od 32MP, zajedno sa zadnjom kamerom od 50MP. Ima srednji MediaTek Helio G88 procesor, 8GB RAM-a i 256GB memorije, proširivo preko microSD kartice. Povezivanje je ograničeno na 4G i koštaće 199 evra kada bude u prodaji u Evropi u septembru 2023.

TCL 40 NXTPAPER 5G, kao što ime sugeriše, nudi 5G konekciju, ali druge specifikacije su čudno smanjene. Ima manji 6,5-inčni HD+ displej tipa ureza, sa prednjom kamerom od 8MP i zadnjom kamerom od 50MP. Koristi MediaTek-ov MT6833v procesor i nudi 6GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje. U Evropi će se naći u prodaji u oktobru za 249 evra. Oba modela će biti puštena u prodaju širom sveta kasnije 2023.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: