Data centri 2024

TECNO Phantom V Flip: Fantom iz potaje

Još jedan model se pridružuje toliko željenoj gami preklopnih telefona srednje klase. Pred nama je Phantom V Flip, uređaj kineske kompanije Tecno, specijalizovane za kreiranje pristupačnih telefona

PCPress.rs Image

„Silazak” preklopnih telefona u srednju klasu i te kako je dobrodošao trend. Naravno, pod uslovom da se zadrže glavne prednosti i mogućnosti ovakvih telefona, bez nekih velikih kompromisa s najvažnijim funkcionalnostima. Tecno nas cenom prosto tera da se zapitamo da li je moguće da je ovakav telefon zaista dostupan. Zaista, kada počnete da se „igrate” sa njim, shvatate da tu nema nekih rupa. Dizajn je elegantan i moderan, mehanizam šarke veoma stabilan pod svim uglovima od 30 do 150 stepeni, čime se povećava dijapazon mogućih upotreba, a spoljni ekran nudi ono najbitnije – brzu i laku interakciju sa osnovnim „vidžetolikim” funkcijama, kao što su kamera, reprodukcija muzike, vremenska prognoza, štoperica, kalendar, alarm. Cilj je jasan – ne morate ni da otvarate telefon da biste imali uvid u najvažnije stvari.

PCPress.rs Image

Dakle, osnovni koncept je odlično urađen! Tecno se postarao da se ovaj telefon po svojim funkcijama ne razlikuje od katkad višestruko skupljih konkurenata. Da li će se dizajn dopasti svima? Tecno se opredelio za kružni eksterni ekran od 1,32 inča, oko koga su raspoređene kamere, što je aktuelni trend kod kineskih proizvođača na smartfonima visoke klase i u standardnim monoblok modelima. Izbor boja nam se dopada, a materijal od veganske kože doprinosi premijum utisku. Unutrašnji ekran je takođe izuzetno dobar, a reč je o LTPO OLED ekranu od 6,9 inča sa 120 Hz osvežavanjem.

PCPress.rs Image

Hardverski gledano, Phantom V Flip se oslanja na Mediatek Dimensity 8050 čipset, koji zaista spada u zlatnu sredinu: dovoljno je snažan da vam obezbedi odličan utisak u svakodnevnom korišćenju, pa čak i pristojne gejming performanse ukoliko poželite malo zabave. To prati 8 GB RAM-a, kao i 256 GB brzog UFS 3.1 skladišta, tako da je osećaj u radu odličan. Telefon stiže sa HiOS 13.5 operativnim sistemom, baziranim na Google Android-u 13. Sistem radi sasvim korektno, dolazi bez nekog posebnog bloatware-a, ali su neizbežne aplikacije za optimizovanje performansi, te kreiranja i editovanja sadržaja. Tu su i opcije Smart vidžeta, koje će naročito biti korisne na spoljnom displeju.

Pročitajte i:  Kako proveriti vreme ekrana na Androidu

Kamere takođe pripadaju srednjoj klasi u smislu specifikacija, ali i onoga što se dobija. A dobijaju se sasvim korektni video i foto zapisi, koji nikoga neće ostaviti na cedilu. Glavna RGBW kamera rezolucije 64 Mp ima fazni autofokus, i nudi snimanje 4K videa u 30 fps, dok selfi kamera od 32 Mp omogućava snimanje videa u 1440p rezoluciji pri 30 fps. Da je Tecno želeo da dodatno baci akcenat na prednju kameru, govori činjenica da ju je opremio faznim autofokusom, za šta se odavno pitamo zašto nije standard u čitavoj industriji, budući da donosi izuzetne selfije. Tu je još i ultraširokougaona kamera od 13 Mp, takođe sa faznim autofokusom. Ovakav sistem kamera prilično je zaokružen i donosi odlične rezultate za svaki dan. Telefoto senzor bi bio šlag na torti, ali bi to neminovno značilo i veću cenu. Ukratko, zadovoljni smo onim što kamera pruža.

Sve što smo spomenuli je džaba ako baterija ne zadovolji. Za razliku od preklopnika prve generacije koji su po tom pitanju bili dosta škrti, Tecno se postarao da Phantom V Flip dođe s baterijom od 4000 mAh. Ponovo, nije rekorder, ali nije ni razočarao. Nudi sasvim korektnu jednodnevnu autonomiju i nešto zahtevnijim korisnicima, a baterija će brzo biti dopunjena zahvaljujući 45 W punjaču, koji se isporučuje u pakovanju – što je u današnje vreme dodatni plus. Nažalost, nema bežičnog punjenja, što je opet razumljivo imajući u vidu o kakvom se telefonu radi.

PCPress.rs Image

I tako, malo-pomalo, tražeći neku izraženiju manu, dođosmo do kraja i zaključka da je ovaj telefon – nema. Reč je o veoma dobrom i zaokruženom uređaju, koji nema ambicija da bude šampion, ali nema ni izrazitih grešaka u koracima. Kada na sve to dodamo veoma dobru cenu – koja je tokom prazničnih popusta često dodatno snižena – moramo da kažemo da Phantom V Flip predstavlja odličnu kupovinu. Reč je o telefonu koji kao celina nadilazi vrednost svojih pojedinačnih delova, što je uvek lepo videti. Nadamo se da će i ostali krenuti ovim putem u kategoriji preklopnih telefona.

Pročitajte i:  Iskoristite svetlost sa TECNO Spark 20 serijom

Korisna adresa: tecno-mobile.com/rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,