Motorola RAZR 40: RAZR-no ubedljiv

Već nekoliko godina obećavaju nam sve pristupačnije telefone s preklopnim ekranima, ali samo je jedan brend ispunio obećanje – Motorola. Pred nama je RAZR 40, povoljnija varijanta top-modela Motorola RAZR 40 Ultra

PCPress.rs Image

Telefon je izgubio sufiks Ultra, a šta dobijamo za pedesetak hiljada dinara manje? Utisak je da se radi o odličnom kompromisu, budući da su zadržane sve dobre osobine preklopnika. Da ne okolišamo – ovo je telefon bez velikog eksternog ekrana, kao kod prošlogodišnjih preklopnika. Ima mali ekran koji pre svega služi za obaveštavanja i poruke s vidžeta. Zatim, hardver pripada srednjoj klasi i… to bi otprilike bilo to. Drugim rečima, ovim su preklopnici „spušteni” u ono što je danas objektivno srednja klasa telefona. Konačno!

PCPress.rs Image

Rasklopljen telefon izgleda kao i drugi standardni telefoni, s veoma dobrim LTPO AMOLED ekranom osvežavanja 144 Hz, te odličnom maksimalnom osvetljenošću od 1400 nita, što upotrebu pri jarkoj sunčevoj svetlosti čini sasvim ugodnom. Prelaz je gotovo neprimetan, spoljni elementi su obloženi kvalitetnom plastikom, dok je okvir izrađen od aluminijuma, a šarka od nerđajućeg čelika. Mali eksterni ekran na spoljnoj strani je 1,5-inčni AMOLED, a treba istaći da je deklarisano da telefon ima premaz koji odbija tekućine, što je u praksi uglavnom dovoljno za upotrebu.

PCPress.rs Image

Moramo istaći i nekoliko estetskih momenata. RAZR 40 telefoni izgledaju veoma lepo i imaju vrlo dopadljiv izbor boja. Takođe, korisnicima može imponovati – posebno damama – Motorolina strategija prodaje telefona u mirišljavim kutijama. Na taj način RAZR 40 veoma lepo miriše još dugo nakon inicijalnog otvaranja. Slično rešenje smo videli kod najskupljeg telefona i lepo je videti da Motorola nastavlja s ovom strategijom i u pristupačnijoj klasi.

Pročitajte i:  Posebna Motorola akcija: edge 50 pro jeftiniji je za 10.000 rsd

Šta ovaj telefon čini pripadnikom srednje klase? Pre svega, prisustvo Snapdragon 7 Gen 1 čipseta. Osmojezgarni čipset praćen Adreno 644 grafikom donosi sasvim pristojne performanse, naročito imamo li u vidu da najbrži čipovi u telefonima ovakvog formata uglavnom rade dosta ispod maksimuma. Odmerene i adekvatne performanse za praktično sve korisnike – tako bismo okarakterisali utisak nakon testiranja. Tim pre što telefon ima 8 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora, što je dovoljno za ugodno korišćenje.

Telefon pokreće Android 13 u gotovo izvornom izdanju. Tu je i pokoja dodatna funkcija koja dolazi uz Moto UI, kao i opcije prilagođavanja spoljnog ekrana, a podržani su i različiti gestovi.

Glavni sistem kamera dolazi s dva senzora – glavni od 64 Mp, dok ga prati ultraširokougaoni senzor od 13 Mp. Oba senzora podržavaju autofokus, dok glavni nudi isti u faznoj i laserskoj varijanti, baš kao i stabilizaciju. Fotografije su sasvim dobre, bogate detaljima. Sistem je istovetan kao i kod drugih ovakvih telefona, pošto na ovim modelima nema telefoto senzora. Prednja kamera od 32 Mp je takođe sasvim dobra, a imajući u vidu da možete telefon preklopiti na oko 90 stepeni, možete kreativno iskoristiti prednju kameru za video-komunikaciju, selfije, gledanje videa.

Pročitajte i:  realme 12+: Plus koji daje više

Baterija je takođe dobar adut RAZR 40 telefona. Ima kapacitet od 4200 mAh, desetak procenata više od Ultra modela i primetno više od drugih konkurenata, tako da se komotno može dočekati kraj dana čak i pri nekom intenzivnijem korišćenju. Punjenje se vrši snagom do 30 W (punjač stiže u pakovanju, baš kao i providna zaštitna maska), a lepo je videti da je ostala i podrška za bežično punjenje – ne naročito brzo (5 W), ali sasvim pogodno u svakodnevnoj upotrebi.

PCPress.rs Image

Motorola je napravila pun pogodak s RAZR 40 modelom. Telefon je veoma lep, dopadljiv, ima odličan odnos performansi, cene i estetike, koja je na ovakvim uređajima veoma bitan momenat. Dobijate telefon koji možete lako i brzo sklopiti kako bi bolje stao u vašu torbicu ili džep, sasvim solidne i zaokružene performanse, praktično bez slabih tačaka. I podjednako važno, po znatno pristupačnijoj ceni od top-modela. Muškarci, više nemate izgovora, jer dame su dovoljno dugo čekale…

Korisna adresa: motorola.com/rs/sr

Facebook komentari: