BIZIT plus

Apple-ovi planovi za iPad za sledeću godinu  

Apple navodno sledeće godine pravi neke promene za koje se nada da će olakšati ljudima da prilagode određeni iPad svojim potrebama. Na primer, Bloombergov reporter Mark Gurman napisao je u svom Power On biltenu da će sledeći iPad Air dobiti M2 čip pored većeg drugog modela o kome se pričalo. 

PCPress.rs Image

Jedan od drugih načina na koje se Apple navodno bavi ovim problemom je da izbaci model 9. generacije koji visi sa prednje strane linije od prošlogodišnjeg skupljeg redizajna iPada 10. generacije. Gurman kaže da će slanje iPad-a 9. generacije na pašnjak omogućiti kompaniji da „polako ukine neke od svojih starijih olovaka“. Pretpostavlja se da će Apple Pencil iz 2015. biti prvi koji će otići, kada ne bude iPad Lightning porta u koji bi ga nespretno priključili. 

Gurman je odredio mart za lansiranje novog iPad Air od 11 inča i 12,9 inča, koji će zadržati Appleov srednji nivo u dvogodišnjem ciklusu nadogradnje. Njegov današnji izveštaj da će Air dobiti M2 čip, dok Pro modeli dobiti M3 nod bi čvrsto stavio Air jednu generaciju procesora iza. Ali to ne znači da će iPad Air patiti zbog toga, niti da bi Apple čak trebao da mu da M3 čip. Izuzimajući bilo kakve drastične promene u načinu funkcionisanja iPadOS-a koji pretvara iPad-ove u praktične zamene za laptop računare za raznovrsnije i računarski intenzivnije zadatke, OLED ekran za koji se priča za iPad Pro biće veća razlika za većinu ljudi od Apple-ovog silikonskog čipa. . 

Pročitajte i:  Većina programera ne koristi opcije spoljnog plaćanja u App Store-u

Gurman je takođe napisao da će novi Air od 12,9 inča raditi sa istom magičnom tastaturom koja je danas dostupna za iPad Pro. Ako je to tačno, imalo bi smisla ako Apple sledećim iPad Air modelima da nizove kamera nalik iPad Pro. Na kraju krajeva, sumnjam da smo prešli u alternativnu dimenziju gde kompaniju ne bi iznerviralo da vide kućište za tastaturu sa velikom kvadratnom rupom za kameru na jednoj maloj, okrugloj kameri Air-a. 

Ovo su dobri potezi za Apple, čak i ako ažuriranja ne reše u potpunosti nezgodnu situaciju iPad-a. Današnji iPad-i su previše različiti jedan od drugog. Odabir na osnovu potreba za napajanjem i hardverskih karakteristika je mnogo lakši ako su neke druge karakteristike, poput veličine ekrana, iste ili barem dovoljno blizu. Ali ako zaista želite veliki tablet i nije vas briga za visoku brzinu osvežavanja ili ekrane visokog kontrasta, bilo je neugodno što ga nudi samo iPad Pro — veći Air to popravlja. Sada, kada bi samo kompanija mogla da ispravi situaciju sa priborom za iPad

Pročitajte i:  Apple sklopivi iPhone je odložen za 2027. godinu

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,