Tegra 4 verovatno na sledećoj generaciji Windows RT tableta

artImg198x166_13057Trenutno, platformu Surface RT pokreće procesor Nvidia Tegra 3 – analitičari smatraju da je logično očekivati da će u sledećoj generaciji doći na red Tegra 4

Analtičari kompanije Digitimes predivđaju da će sledeća generacija platforme Surface RT biti zasnovana na procesoru Nvidia Tegra 4. Aktuelnu generaciju ove platforme pokreće procesor Tegra 3, pa deluje logično da će Microsoft u sledećoj generaciji RT tableta nastaviti saradnju sa Nvidijom, a isto tako i OEM proizvođači ovih uređaja. Izvršni direktor Nvidije je već demonstrirao mogućnosti procesora Tegra 4 na Windows RT tabletu neimenovanog proizvođača.

Analitičari iz Digitimes-a naglašavaju da Microsoft i Nvidia imaju dugogodišnju saradnju, naročito u oblasti grafičkih čipova i podrške za njih, a budući da je potražnja za snažnom grafikom u prenosivim uređajima sve veća, Nvidia ima velike šanse da u narednom periodu dominira na tržišru Windows-a RT.

Tegra 4 je sistem na čipu sa četiri procesorka i 72 GPU jezgra. Proizvodi se 28-nanometarskim procesom, a Nvidia tvrdi da se radi o najbržem mobilnom procesoru na svetu. Više detalja ovom čipu možete da nađete ovde.

Pročitajte i:  Nvidia postala vrednija kompanija od Alphabet-a

 

Izvor: Thinkdigit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,