Tehnologija „rastuća voda“

Botanical Water Technologies trenutno testira start up „rastuća voda“ u Kaliforniji koja se suočava sa najgorom sušom u poslednjih 1200 godina.

PCPress.rs Image

Australijski start up ima jedinstveno rešenje za nestašicu vode širom sveta  – prikupljanje vode koja se prirodno nalazi u biljkama. Botanical Water Technologies se nada da će igrati ključnu ulogu u ublažavanju nestašice vode isporukom bezbedne vode za piće.

„Sa našom inovacijom, moguće je ne samo da uzgajamo vodu već da ona održivo teče u svaki kutak sveta.“ – kažu.

Po čemu tačno start up „gaji vodu“? Oni hvataju vodu koja je ostala u procesu vađenja soka iz povrća i voća. Trenutno pomažu Kaliforniji, koja doživljava najgoru sušu u poslednjih 1200 godina. Tamo su se udružili sa Ingomarom – industrijskim prerađivačem paradajza.

Kad Ingomar paradajz petvori u pastu i kečap, ogromne količine vode ostaju u obliku kondenzata koji isparava. Botanical Water Techonolgies to prikuplja i provodi kroz proces prečišćavanja. Na svojoj veb stranici kompanija je saopštila da je uspela da nabavi 260.000 galona vode za piće u periodu jul – septembar.

Start up uskoro planira da svoju tehnologiju predstavi u Indiji. Start up distribuira vodu koristeći Bitanical Water Ekchange – globalnu trgovačku platformu za povezivanje kupaca i prodavaca.

Izvor: moneycontrol

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,