BIZIT plus

Tehnologije koje čine vaš dom inteligentnim

Pametne tehnologije koje su počele da se pojavljuju u domovima u stvari su povezani uređaji koji koriste kućnu Internet mrežu i specifične aplikacije te tako dodaju niz “pametnih” funkcija kućnim uređajima.

PCPress.rs Image

Koje se prednosti mogu izvući iz Gewiss tehnologija koje čine dom pametnim? Pogledajmo neke od najvažnijih.

Kontrola potrošnje električne energije

Ušteda energije nije samo smanjenje računa. Takvi postupci nam omogućavaju da doprinesemo smanjenju emisije štetnih gasova u atmosferu i borbi protiv globalnog zagrevanja, jedne od najhitnijih vanrednih situacija našeg vremena.

Drugačije okruženje, drugačije temperature

Temperaturne fluktuacije i vlažnost spadaju među glavne neprijatelje kućne udobnosti. Zahvaljujući tehnologijama pametnih kuća i povezanim termostatima, moguće je efikasno uticati na ove faktore. Najinovativniji modeli Gewiss termostata dizajnirani su da se prilagode ritmu života ukućana, automatski podešavajući temperaturu u različitim prostorijama u kući.

Upravljanje i kontrola osvetljenja

Osvetljenje je nesumnjivo jedna od onih oblasti gde Gewiss tehnologije pametnih kuća nalaze svoju najefikasniju primenu. Automatske svetiljke za unutrašnju i spoljašnju upotrebu; LED sistemi koji se uključuju i isključuju na daljinu ili putem glasovnih komandi; funkcionalnosti koje omogućavaju promenu intenziteta ili boje svetlosti i, kao šlag na torti, potrošnja električne energije može stalno da se prati.

Pročitajte i:  Synology Workshop 2024

Upravljanje sistemima kućne automatizacije

Različite funkcije u kojima korisnik može da uživa zahvaljujući tehnologijama pametnih kuća uključuju automatske sisteme. Sve što je potrebno jeste nekoliko jednostavnih uputstava ili nekoliko dodira na pametnom telefonu. Takođe, njima može da se upravlja i putem glasovnih komandi uz Alexu ili Google Home.

Gewiss termostati su dizajnirani tako da se prilagode ritmu života ukućana, automatski podešavajući temperaturu u različitim prostorijama kuće

Sigurnosni sistemi

Bezbednost je pitanje blisko srcu svakog pojedinca koji želi da se oseća zaštićeno, i dok je u kući i kada je van nje. Tehnologije pametnih kuća mogu pružiti različita rešenja za postizanje ovog cilja. Gewiss nudi alarmne i senzorske sisteme koji omogućavaju potpunu proveru vašeg doma s bilo kog mesta u svetu putem mobilnog telefona: sprečavanje poplave, detektori dima, gasa i slično.

Kvalitet unutrašnjeg vazduha

I ovde tehnologije pametnih kuća mogu automatski da prate i poboljšaju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru, smanjujući prisustvo mirisa i zagađivača. Na primer, takvi uređaji konstantno mere kvalitet vazduha, temperaturu i vlažnost i automatski recikliraju vazduh, tako da nema potrebe za otvaranjem prozora, izbegavajući promenu ostvarene željene temperature u prostoru.

Pročitajte i:  SION NET & APC special event u Vinskoj kući Kovačević!

PCPress.rs Image

Iz kompanije Gewiss poručuju da, ako se usvoje i aktivno primenjuju, ove tehnologije koje čine dom prvenstveno pametnim, mogu ga, takođe, učiniti pravim utočištem sigurnosti i komfora.

sionnet.rs

Facebook komentari: