Telegram debolokira Chat botove koje koriste ukrajinske bezbednosne službe

Ukrajina je saopštila da je aplikacija Telegram vratila pristup chat botovima koje koriste ukrajinske bezbednosne agencije za prikupljanje informacija o ruskim ratnim akcijama.

PCPress.rs Image

Telegram je blokirala brojne botove koje je Ukrajina koristila u borbi protiv sveobuhvatne invazije Rusije. Telegram bot je automatizovana funkcija koja pruža mogućnost korisnicima aplikacije da podnesu ili traže informacije. Neki od botova koje vodi ukrajinska vlada pomaže ljudima da prijave gde se nalazi ruska vojna oprema i osoblje unutar Ukrajine.

Menadžment platforme Telegram je blokirao brojne službene botove koji su radili u korist Ukrajine. Ukrajinski centar za stratešku komunikaciju je saopštio da su oborena tri bota, koje koristi ukrajinska bezbednosna služba.

Potparol Telegrama je rekao da su botovi privremeno onemogućeni zbog lažnih rezultata i da su ubrzo vraćeni. Telegram se naširoko koristi kao izvor informacija u Ukrajini i Rusiji i to je jedino mesto za objavljivanje i pristup nefiltriranim informacijama  ratu.

Izvor: reuters.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Iran lansira „domaći“ satelit za snimanje uz pomoć Rusije
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *