Top50 Glas publike

TeleGroup: Relejna zaštita (Besplatno izdanje)

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu možete saznati šta je i koje sve brojne probleme rešava relejna zaštita. Specijalno izdanje možete pronaći u našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

PCPress.rs Image

Relejna zaštita nije pojam blizak širokom auditorijumu, iako svi imamo velike koristi od nje. Radi se o zaštiti električnih uređaja i instalacija. Svi u kućama imamo osigurače na koje obično zaboravimo, neki čak imaju sreću da nikada nisu morali da ih zamene ili „podignu“. Iskusniji ljudi znaju koliko je ova oprema važna, jer ona ne štiti samo instalaciju i opremu, već i naše živote. Relejna zaštita postoji na mnogo većoj skali, kada se ne radi o osiguračima za jednokratnu upotrebu, već o prekidačima i relejima predviđenim za mnogo veće napone i struje.

Čitaj onlineSva naša izdanjaPreuzmi PDF

Suština je ista: reagovati pre nego što nastane velika šteta. Razlozi zašto nešto može krenuti naopako su brojni i svaki deo ima neke svoje specifične probleme: i proizvodnja, i prenos, i distribucija energije. Ti problemi mogu da ugroze konkretnog potrošača, ali i čitave regione, države, pa i šire. Problemi koje rešava relejna zaštita su brojni. U proizvodnji se prati rad generatora, da ne dođe do preopterećenja ili nekog drugog poremećaja koji dalje vodi havariji koja nije jeftina. U ovom besplatnom specijalnom izdanju možete pročitati sve o problemima relejne zaštite, ali i rešenjima treće generacije koja detektuju smetnje u realnom vremenu i automatski sprečavaju i otklanjaju kvarove na mreži a razgovarali smo sa Vladimirom Boškovićem, direktorom inženjeringa i Natašom Mihajlović, direktorkom prodaje u kompaniji TeleGroup.

Sva besplatna izdanja možete čitati i na našoj aplikaciji koju možete preuzeti za Android sa Google Play prodavnice ili za iOS sa App Store-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,