Telekom Srbija: Karavan e-dukacij@! stigao u Užice

teleomKaravan e-dukacij@!, koji u okviru istoimene akcije Telekoma Srbija obilazi škole širom zemlje, danas je stigao u Užice i uz podršku našeg poznatog glumca Branislava Trifunovića, uručio računarsku opremu za internet učionice u gimnaziji “Miodrag Milovanović Lune” i OŠ “Nada Matić”.

Zahvaljujući kompaniji Lanus, gimnazija “Miodrag Milovanović Lune” dobila je 15 računara, dok je Telekom Srbija izdvojio 5 računara za OŠ “Nada Matić” i pobrinuo se za uvođenje besplatnog širokopojasnog internet priključka u obe škole!

“Karavan e-dukacij@! raste iz dana u dan. Osim kompanija koje se odlučuju da, poklanjajući računare pomognu akciju, pridružio nam se i glumac Bane Trifunović, prepoznajući značaj koji upotreba interneta ima za obrazovanje i razvoj društva u celini. Zahvaljujemo se i kompaniji Lanus koja je donacijom računara gimnaziji u Užicu, učinila internet dostupnim učenicima”, rekla je Milica Amidžić, direktorka sektora za PR Telekoma Srbija.

Živorad Pavlović, direktor gimnazije “Miodrag Milovanović Lune” tom prilikom je rekao: “Želim da se zahvalim Telekomu Srbija i kompaniji Lanus na donaciji 15 računara i uvođenju internet priključka. Zahvaljujući njihovoj pomoći užička gimnazija dobija najsavremeniju računarsku opremu i širokopojasni internet, što će omogućiti još naprednije izvođenje nastave u budućnosti”.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Kompanija Lanus, koja uspešno posluje u Srbiji, prepoznala je značaj projekta e-dukacij@ i odlučila da ga podrži doniranjem 15 računara gimnaziji “Miodrag Milovanović Lune” u Užicu. Kompanija je specijalizovana u oblasti inženjeringa, razvoja, proizvodnje i implementacije softverskih i hardverskih rešenja daljinskog upravljanja i kontrole daljinskih procesa, kao i u oblasti produkcije i implementacije sistema i usluga baziranih na unapređenju mobilne telefonije.

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija uveo je internet u oko 970 škola širom Srbije i donirao je 100 računara. Na donatorskom skupu prikupio je 1015 računara koje će zajedno sa donatorima dodeliti školama širom Srbije.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,