Telekom Srbija: Najsavremenija rešenja za Univerzijadu

dsc_0285copyKompanija Telekom Srbija pružila je informatičku i telekomunikacionu podršku za potrebe organizacije Univerzijade 2009.

Za potrebe održavanja Univerzijade Telekom Srbija je obezbedio najsavremenije usluge, bazirane na postojećoj i novoizgrađenoj telekomunikacionoj infrastrukturi. U tu svrhu su korišćeni postojeći kapaciteti, ali su realizovana i značajna proširenja i unapređenja javne telekomunikacione mreže. Primera radi, izgrađeno je preko 600 km novih optičkih vlakana koja povezuju sve objekte i borilišta koji će se koristiti tokom ovog sportskog događaja.

Kako bi sve besprekorno funkcionisalo tokom takmičarskih dana, Telekom je obezbedio podršku za informacioni sistem Univerzijade, koji se sastoji od podsistema za prikupljanje rezultata, za akreditaciju, za bezbednost, za realizaciju TV prenosa, brzi pristup Internetu, i fiksnu telefoniju.

Svaka od soba univerzitetskog naselja Belville opremljena je najsavremenijom telekomunikacionom opremom, a svim učesnicima i organizatorima Univerzijade obezbeđeni su servisi fiksne i mobilne telefonije u vidu paketa usluga mobilne i fiksne telefonije, Interneta i IPTV paketa.

Za potrebe prijavljivanja delagacija – učesnica Univerzijade 2009, Telekom Srbija je razvio korisnički portal takmičenja, a tokom trajanja Univerzijade, učesnicima će 24h na raspolaganju biti i kontakt centar preko kojeg će pozivom na 9818 moći da se dobiju informacije o rasporedima takmičenja, prevozu do sportskih borilišta, kao i o turističkoj ponudi Beograda.

Pročitajte i:  BeotelNet: Pouzdana adresa za hosting

Na projektu Univerzijada 2009 angažovano je preko 300 zaposlenih u Telekomu Srbija iz Beograda, Novog Sada, Smedereva i Vršca.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,