Telekom uveo 4G

Kompanija Telekom Srbija zvanično je počela  da pruža usluge mobilne telefonije putem 4G tehnologije. Za sada 4G signalom pokriveni delovi Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Aranđelovca, Šapca, Novog Pazara, Pančeva i Kopaonika.

4g-mapa-pokrivenosti-mts-mreze

Telekom Srbija planira da do kraja godine značajno proširi dostupnost 4G signala kako u navedenim, tako i u drugim većim gradovima širom Srbije, saopšteno je iz ove kompanije.

“Kao prvi operator u ovom delu Evrope koji je još 2010. pokrenuo testiranje 4G tehnologije u realnim uslovima, Telekom Srbija je pokazao da s nestpljenjem očekuje trenutak kada će svojim korisnicima moći da ponudi dodatno pobošljanje korisničkog iskustva.

Nastavićemo da podstičemo razvoj ove industrije, pri čemu uvođenje 4G tehnologije predstavlja važan korak za sve naše korisnike i privredu u celini“, kaže Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.

Iz Telekoma kažu dap rednosti uvođenja 4G tehnologije ogledaju se pre svega u značajnom povećanju brzine protoka podataka prilikom korišćenja usluga interneta putem mobilnih uređaja.

Brzine povezivanja na mobilni internet upotrebom ove nove tehnologije povećane su od tri do šest puta u odnosu na postojeću, pa se u određenim uslovima mogu postići brzine čak i do 100 Mbps prilikom preuzimanja sadržaja.

 

Facebook komentari: