Telenor-ova Pametna mreža – veće brzine i bolja pokrivenost

PCPress.rs ImageTelenor u Srbiji nastavlja da unapređuje svoju mrežu i jedini je operator sa komercijalnom ponudom modema i tarifnog paketa koji podržavaju tehnologiju HSPA+ 42 Mbps

Uz širenje pokrivenosti, Telenor unapređuje Pametnu mrežu uvođenjem tehnologije HSPA+ 42Mbps, koja omogućava realnu brzinu preuzimanja podataka od 10 do 20 Mbps. Telenor je počeo postepeno da uvodi ovu tehnologiju u šest gradova: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici i Pančevu, a do septembra će ovom tehnologijom biti pokrivene sve lokacije na kojima već postoji signal 3G.

Korisnici u ovim gradovima trenutno uživaju u punom potencijalu Pametne mreže, zahvaljujući jedinoj komercijalnoj ponudi na tržištu koja obuhvata modem HSPA+ 42 Mbps po ceni od 2990 dinara i tarifni paket „Surfuj više 50“ . Uz ovu ponudu, korisnicima su omogućene i do deset puta veće brzine nego pre renoviranja mreže.

„Sve je veća potražnja za pametnim uređajima i potreba korisnika da iskoriste sve njihove prednosti u pogledu brzine. Kompletno renoviranje mreže prošle godine, koje je unapredilo i brzinu protoka podataka i pokrivenost našim signalom 3G, sada dozvoljava, pomoću nove tehnologije, veće brzine protoka. Pokrivenost mrežom 3G uvećali smo postavljanjem više od 200 novih baznih stanica, što predstavlja najveću investiciju u mrežu otkako je Telenor uveo 3G u Srbiji. Kod nas još nema uređaja koji podržavaju ovu tehnologiju, osim ovog modema koji nudimo. Naša mreža spremno dočekuje ove uređaje koji će se tek pojaviti na tržištu i odmah ćemo ih uvrstiti u svoju ponudu“, kaže Marek Slačik, izvršni direktor marketinga u Telenoru.

Od početka renoviranja mreže, Telenor je povećao broj baznih stanica koje sada pokrivaju 70 odsto populacije, uz konstantno širenje kapaciteta mreže u cilju pokrivanja oblasti sa velikim protokom podataka.

Korisnici mogu da provere promene u pokrivenosti i unapređenja brzine HSPA+42 Mbps mreže preko interaktivne mape pokrivenosti na adresi www.telenor.rs. Ista mapa može da locira sve Telenor-ove prodavnice i internet parkove koje je kompanija otvorila.

Izvor: Telenor, PC Press

Facebook komentari: