BIZIT plus

Intel predstavlja treću generaciju procesora Intel Core i Ultrabook računare u Srbiji

PCPress.rs ImageKompanija Intel potpisuje sporazum kojim izlazi u susret potražnji za uređajima sa ekranima osetljivim na dodir

U fokusu:

  • Novi talas Ultrabook uređaja sa trećom generacijom procesora Intel Core napredniji je i nudi poboljšanu bezbednost uz veliki izbor dizajna.
  • Kompanija Intel najavila je sporazum sa kompanijama Cando, HannsTouch, TPK i Wintek kako bi obezbedila dovoljan kapacitet tehnologije osetljive na dodir za predstojeće Ultrabook računare osetljive na dodir.
  • Novi Ultrabook sistemi nude poboljšanu bezbednost sa ugrađenom, besplatnom tehnologijom Intel Anti-Theft, vremenski ograničenom pretplatom na usluge Absolute Software-a, McAfee-a, Norton-a i Intel-a.
  • Ono najbolje od Intel-ove tehnologije smešteno je u tri smart telefona kompanija Lava International, Lenovo i Orange i dvadeset tableta  zasnovanih na Intel Atom SoC-u pod kodnim imenom „Clover Trail”, dizajniranih za Microsoft Windows 8.

Kompanija Intel predstavila je treću generaciju procesora Intel Core na srpskom tržištu. Novi proizvodi su već dostupni u ponudi kompanija Acer, Alti, Asus, ComTrade, Dell, HP, Lenovo i Samsung.

Godinu dana nakon njihovog predstavljanja, kompanija Intel je takođe zvanično predstavila narednu generaciju Ultrabook sistema. Stavljajući akcenat na tehnologiju osetljivu na dodir, kompanija je potpisala sporazume sa nekoliko vodećih proizvođača ekrana osetljivih na dodir kako bi zadovoljila zahteve za tehnologijom podstaknutom Ultrabook računarima u narednih nekoliko godina.

Kompanija Intel je takođe istakla usredsređenost kompanije kako na razvoj Ultrabook računara, tako i na razvoj smart telefona i tableta.

Više od 35 izvanrednih Ultrabook sistema već je dostupno ili će biti dostupno u narednih 30 dana, sa više od 110 dizajna, čije se pojavljivanje očekuje tokom sledeće godine širom sveta. Opremljeni trećom generacijom  procesora Intel Core i najnaprednijim 22nm tranzistorima 3-D tri-gate, novi Ultrabook uređaji nude poboljšanu bezbednost uz izbor dizajna kako za individualne, tako i za poslovne korisnike.

Pročitajte i:  Intel objavio novu generaciju procesora

„Naše životno iskustvo određeno je našim čulima – onim što vidimo, čujemo, dodirujemo. Ova čula su takođe u osnovi Intelove vizije Ultrabook uređaja”, rekao je Andreja Jauković, menadžer za poslovni razvoj u kompaniji Intel Srbija.

„Zahvaljujući radu industrije, danas smo korak bliže ispunjenju te vizije, sa pojavom narednog talasa uređaja opremljenih trećom generacijom procesora Intel Core. Želimo da u budućnosti naše uređaje opremimo čulima koja će našu interakciju sa njima učiniti intuitivnom i prirodnom”, dodao je Jauković.

 PCPress.rs ImageSledeća generacija Ultrabook uređaja efikasnija je i sa poboljšanim sigurnosnim karakteristikama

Pored povećane efikasnosti i poboljšane bezbednosti, Ultrabook uređaji opremljeni su i novom, trećom generacijom procesora Intel Core koja pruža do dva puta bolje multimedijalne i grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju, dugotrajniju bateriju i veći izbor dizajna.

Novi talas Ultrabook uređaja veoma brzo se „pokreće”, što znači da se sistem prebacuje iz hibernacije u aktivno stanje za manje od 7 sekundi i veoma brzo aktivira omiljene aplikacije. Tehnologija Intel Smart Connect Technology pomaže da se društvene mreže automatski ažuriraju čak i kada Ultrabook nije aktivan, čime štedi struju i čuva bateriju.

Bezbednost postaje sve bitniji faktor korisnicima, pa su tako Ultrabook sistemi opremljeni poboljšanim bezbednosnim svojstvima, uključujući tehnologiju Intel Anti-Theft koja omogućava korisniku da automatski onesposobi sistem ukoliko dođe do gubitka ili krađe uređaja. Andreja Jauković je objavio da korisnici na nekoliko tržišta širom sveta mogu da aktiviraju vremenski ograničenu, besplatnu pretplatu za usluge Absolute Software-a, McAfee-a, Norton-a i Intel-a.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

Takođe, svi Ultrabook uređaji sa trećom generacijom procesora Intel Core imaju ugrađenu tehnologiju Intel Identity Protection kojom je omogućena bezbednost identiteta prilikom pristupanja nalozima na web sajtovima i društvenim mrežama.

Ultrabook uređaji postaju zanimljivi i za poslovne korisnike. Ultrabook uređaji sa ugrađenom trećom generacijom procesora Intel Core vPro nude poslovnim korisnicima bezbednost i performanse za sigurno funkcionisanje uz inovativni dizajn.

Ultrabook računari nude beskompromisno iskustvo

Kompanija Intel prvi put predstavlja Ultrabook uređaje i oni označavaju novu eru računarstva koja je brzo unapređena inovacijama.

„Zahvalni smo našim partnerima u Tajvanu i široj računarskoj indutriji na jedinstvenim inovacijama, zahvaljujući kojima su Ultrabook uređaji zaživeli za tako kratko vreme. Ovo je tek početak,” rekao je Andreja Jauković.

Tokom godine, Intel će, u saradnji sa industrijom, raditi na daljem razvoju Ultrabook uređaja koji će biti obogaćeni tehnologijom osetljivom na dodir. Intel veruje da je podrška za ekrane osteljive na dodir ključna komponenta i da će biti veoma bitna na mnogim uređajima. Andreja Jauković je rekao da će tehnologija osetljiva na dodir doneti još više inovacija i novih iskustava, posebno za Ultrabook uređaje koji pružaju beskompromisno računarsko iskustvo.

Andreja Jauković je najavio sporazume sa nekoliko vodećih proizvođača tehnologija osetljivih na dodir, uključujući Cando, HannsTouch, TPK i Wintek.

Budućnost: Računari koji vide, čuju i osećaju

Kompanija Intel je postavila nove standarde industriji kreiranjem računara koji imaju čula baš kao i ljudska bića. Dodatak svojstava osetljivosti na dodir je samo početak.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Kompanija je prvi put predstavila multilingvalno govorno iskustvo koje je zasnovano na mašini Nuance Dragon i govornoj tehnologiji optimizovanoj za Intel-ovu arhitekturu na Ultrabook računarima. Ovim rešenjem, korisnici mogu da proveravaju i ažuriraju svoje društvene mreže, vode razgovore, pretražuju Internet i medije. Korisnici takođe mogu lako i brzo da kontrolišu Ultrabook kada su konektovani, koristeći svoj glas.

PCPress.rs ImageIz kompanije Intel su rekli da rade na tehnologijama koje bi u budućnosti mogle da omoguće korisnicima da na prirodniji i spontaniji način koriste razne uređaje, od Ultrabook računara do smart telefona i svakodnevnih inteligentnih sistema. Takve aplikacije bi mogle da podrazumevaju perceptivno računarstvo, intuitivnu spoznaju gestova uz korišćenje smart telefona za interakciju i kontrolu Ultrabook uređaja ili desktop računara ili čak tehnologiju koja bi mogla da isprati rad srca tako što „vidi” i analizira pokrete obraza.

Kompanija Intel pokrenula je softversko takmičenje Ultrabook Experience za  softverske inženjere iz Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, koje ima cilj  da podstakne inovacije zarad intuitivnijeg iskustva. Softverski inženjeri mogu da predaju svoje kreativne ideje za softverske aplikacije koristeći se najnovijim funkcionalnostima  Ultrabook računara – sa fokusom na računarstvo gde je percepcija veoma bitna, uključujući prepoznavanje pokreta i glasovno prepoznavanje. Radovi mogu biti predati do 25. jula a pobednici će biti proglašeni u septembru 2012. Za više informacija, posetite www.ultrabook-software-contest.com.

Izvor: Intel, PC Press

Facebook komentari: