Data centri 2024

Telenor uložio 42 miliona dinara u društveno-odgovorne projekte

telenor-logo1 Kompanija Telenor izdvojila je više od 42 miliona dinara u 2011. za projekte i donacije usmerene na poboljšanje položaja ugroženih grupa, bezbednost dece na internetu, ulaganje u umetnost i obrazovanje, očuvanje životne sredine i pomoć institucijama od javnog značaja.

Iz izveštaja se vidi posvećenost Telenora prema zaposlenima, njihovom stalnom usavršavanju, gde je organizovano 123 treninga kroz koje je prošlo 1457 zaposlenih. Pored ovoga, 48 studenata je završilo praksu u kompaniji prošle godine.

Rezultate iz Izveštaja o održivom poslovanju Telenora u 2011. predstavio je Ćel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora, a o značaju dugogodišnje saradnje sa kompanijom govorili su i Judita Rajhenberg, direktorka kancelarije Unicef-a u Srbiji i Vladimir Urošević, šef Odseka za suzbijanje elektronskog kriminala pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

„Telenor već 5 godina pomaže društvu, ugroženim socijalnim slojevima, ulaže u mlade i njihovo profesionalno usavršavanje, podržava razvoj kulture i umetnosti i promoviše značaj zaštite životne sredine. U 2011. za projekte i donacije izdvojili smo više od 27 miliona dinara, za korporativnu filantropiju više od osam miliona, dok je za operativne troškove izdvojeno skoro sedam miliona dinara.”, istakao je Jonsen.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

Kroz društveno odgovorno poslovanje Telenor je smanjio prosečnu potrošnju energije za 14 odsto po objektu u odnosu na 2010. Samo u 2011. godini reciklirano je 92 odsto otpada koji je generisan, dok je prosečna potrošnja goriva po službenom automobilu smanjena za 12,8 odsto.

Telenor je prvi operator u Srbiji koji je uveo Filtere za blokadu materijala sa elementima seksualnog zlostavljanja dece, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. U 2011. nastavljen je projekat Internet parkova, i do sada je širom Srbije otvoreno 29 ovakvih parkova.

Kroz saradnju sa Narodnim muzejem i opštinom Stari grad, organizovana je i „Art tura, u okviru koje su prolaznici na ulicama mogli da pogledaju reprodukcije 33 umetnička dela Narodnog muzeja.

Tokom prethodne godine nastavljeno je i ulaganje u mlade talente. Obezbeđene su zvučne knjige za slepe i slabovide studente novosadskog univerziteta, unapređena je nastava na Katedri za telekomunikacije Elektronskog fakulteta u Nišu, dok je tradicionalno dodeljena nagrada iz oblasti telekomunikacija Prof. dr Ilija Stojanović.

Izvor: Telenor

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,